Menu
Menu
Menu
Keto bagel met roomkaas en zalm

Echte Keto bagels

In dit recept reken ik 2 bagels per persoon.

Keto-bagels: glutenvrij, makkelijk en kunnen ingevroren worden

Keto-bagels maak je niet met tarwemeel, maar ze hebben wel een mooie elastische structuur. Verder zijn ze natuurlijk glutenvrij.

Nog een voordeel is dat ze heel snel klaar zijn en je hebt bovendien niet veel ingrediënten nodig. Je kan keto-bagels ook goed van tevoren maken en invriezen. ‘s Ochtends even in het broodrooster en je hebt een lekker snel ontbijtje!

Kant-en-klare geraspte mozzarella

Het is wel belangrijk dat je de juiste soort kaas gebruikt, want anders werkt dit recept totaal niet!

De enige kaas waar het mij bij lukt is geraspte mozzarella kant-en-klaar uit de supermarkt. Ik heb het ook met jonge Gouda kaas geprobeerd, maar dat lukte totaal niet. Met heel fijn gesneden mozzarella bolletjes werkte ook niet heel goed.

Normaal gebruik ik geen kant-en-klare geraspte mozzarella omdat daar wat zetmeel aan toegevoegd wordt om te voorkomen dat het gaat klonteren. Maar voor dit gerecht heb ik dus een uitzondering gemaakt.

Lekker met roomkaas

Deze keto bagels zijn natuurlijk heel lekker met roomkaas. Je gebruikt maar een beetje roomkaas als ingrediënt dus je hebt nog meer dan genoeg over om er op te smeren.

Je kan heel veel verschillende soorten roomkaas kopen. Het heet allemaal roomkaas, maar heeft totaal verschillende ingrediënten en dat bepaalt of je in dit recept baksoda (baking soda) of bakpoeder moet gebruiken.

Roomkaas van karnemelk: baksoda (baking soda)

Ik gebruik Viking Classic Zuivelspread Naturel. Je kan dit (in de koeling) bij de Jumbo kopen. Deze roomkaas bevat 16% vet en is gemaakt met karnemelk. Karnemelk is natuurlijk een beetje zuur, toch smaakt deze roomkaas echt niet zuur. Het heeft gewoon een lekkere frisse smaak.

Als je deze roomkaas gebruikt, kan je baksoda als rijsmiddel gebruiken. Baksoda (baking soda, natriumbicarbonaat) heeft namelijk een zuur nodig om ge-activeerd te worden.

Roomkaas gemaakt van gewone melk en/of room: bakpoeder

Als je een roomkaas gemaakt van melk of room gebruikt, kan dit niet. Dan moet je gewone bakpoeder gebruiken. Je kan gewoon dezelfde hoeveelheid bakpoeder als baksoda gebruiken.

Lekker met parma ham of goede kwaliteit zalm

Ik vind keto-bagels heel lekker met wat roomkaas en dan met parma ham of een goede kwaliteit zalm.

Ik gebruik vaak parma ham in mijn gerechten, omdat het één van de weinige soorten ham is waar gegarandeerd geen nitriet en andere conserveermiddelen aan wordt toegevoegd. Deze ham wordt nog steeds op de ouderwetse manier gedroogd en er wordt alleen wat zout aan toegevoegd. Hetzelfde geldt trouwens voor Prosciutto di San Daniele. Deze soorten ham worden minimaal 12 maanden (maar vaak veel langer) luchtgedroogd. Ze worden in flinterdunne plakjes gesneden en hebben veel smaak. Je hebt hier dus heel weinig van nodig!

Verder zijn deze bagels natuurlijk heel lekker met verse zalm. Koop wel goede kwaliteit, eigenlijk wil je sushi kwaliteit –  dat is hoge kwaliteit zalm die je rauw kan eten. Dit is belangrijk, want helaas bevat zalm soms salmonella. Met koken doodt je die bacterie, maar niet als je het rauw eet.

Roomkaas en druiven: alleen op een koolhydraat-arm dieet, niet keto!

Verder zijn deze bagels natuurlijk ook heel lekker met roomkaas en druiven. Dat kan op een koolhydraat-arm dieet, maar helaas niet op een keto-dieet.

Druiven bevatten namelijk heel veel koolhydraten. Het is niet voor niks dat je druivensuiker kan kopen!

Druiven bevatten 17 gram koolhydraten per 100 gram. En 1 druif weegt gemiddeld maar liefst 12 gram! Op een ketodieet is het de bedoeling dat alle maaltijden samen op een dag niet meer dan 20 gram koolhydraten bevatten, Als je dus 2 druiven zou eten, kost dat je al zo’n 4 koolhydraten. Als je een bagel met roomkaas en druiven wilt, wil je waarschijnlijk meer dan 2 druiven. Dat gaat dus niet op een keto-dieet. Zeker in het begin niet. Later zou het eventueel een keertje kunnen, als je de andere dagen dan weer heel strict bent.

Op een koolhydraat-arm dieet, waarbij je 50 gram of meer koolhydraten per dag eet, is het natuurlijk geen probleem.

Keto bagel met roomkaas en zalm

Keto-bagels

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt, Keto brood (glutenvrij), Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 524kcal

Ingrediënten

  • 85 gram amandelmeel
  • 170 gram geraspte mozzarella kaas kant-en-klare kaas
  • 30 gram Viking roomkaas gemaakt van karnemelk
  • 1 ei liefst een klein ei, of niet al het ei gebruiken
  • 1 theelepel baksoda of 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel psyllium
  • 100 gram roomkaas voor op de bagel
  • 100 gram gerookte zalm voor op de bagel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225° celsius.
  • Meng de geraspte mozzarella kaas met het amandelmeel en de roomkaas in een kom die de magnetron in kan.
    Zo ziet het keto bagelbeslag eruit
  • Zet dit beslag 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.
    Keto bagelbeslag na de eerste keer in de magnetron
  • Haal het beslag uit de magnetron en roer even goed door. Zet het voor de tweede keer, 30 seconden lang op de hoogste stand in de magnetron. Klop ondertussen het ei los in een kommetje of beker.
    Keto bagelbeslag twee keer in de magnetron doen
  • Voeg nu de baksoda, de psyllium en de helft van het ei toe. Maak in een mooi elastisch deeg. Als het deeg te droog is meer ei toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, volgende keer minder ei toevoegen. Verdeel het deeg in 6 balletjes.
    Maak bolletjes van het keto bagelbeslag
  • Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier Neem een balletje deeg en maak hier een worstje van. Als het deeg te plakkerig is, zorg dan steeds dat je handen koud en nat zijn.
    Maak het ketobagel beslag eerst in de vorm van een worstje
  • Vorm het worstje in een bagel-vorm. Zorg dat het gat in het midden vrij groot is, want het beslag gaat een beetje uitlopen. Je kan dit voorkomen door een bakvorm voor bagels of donuts te gebruiken.
    Keto bagel in een rondje vormen
  • Nu kan je met een kwastje nog wat ei over de bagels smeren zodat ze een mooie goudbruine kleur krijgen.
    Zelf keto bagels maken
  • Bak de bagels 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    Maak de keto bagels mooi rond met koude, eventueel natte handen.
  • Haal de bagels uit de oven als ze goudbruin zijn.
    Goudbruine keto bagel zo uit de oven!
  • Smeer een flinke laag roomkaas op de bagel en beleg met zalm. Maak op smaak met peper en zout.
    Zelf keto bagels maken is niet moeilijk.

Nutrition

Calorieën: 524kcal | Bruto koolhydraten: 9g | Eiwit: 29g | Vetten: 43g | Fiber: 3g | Netto koolhydraten: 6g | Macro vetten: 55% | Macro eiwitten: 37% | Macro koolhydraten: 8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​