Biefstuk medium rare

Biefstuk met kruidenboter

Super keto, makkelijk, snel en lekker! Biefstuk is echt zo klaar en kruidenboter ook. Ik haal mijn biefstuk bij de slager en neem dan biefstukjes van 150 gram per persoon in plaats van 100 gram.

Vergeet niet om je biefstuk op tijd uit de koelkast te halen! Afhankelijk van hoe groot en hoe koud ze zijn haal je ze 30-60 minuten van te voren uit de koelkast. Als je een heel koude biefstuk in de hete pan doet, wordt je biefstuk taai.

Hoe wil je je biefstuk?

Ik vind mijn biefstuk medium rare (dus flink rood) het lekkerst. Ik gebruik een vleesthermometer om te zorgen dat de biefstuk altijd precies goed is. Een vleesthermometer is trouwens voor heel veel verschillende stukken vlees heel handig en ze zijn heel goedkoop. Zolang je hem maar niet in de vaatwasser doet, gaat hij jaren mee!

Met de vleesthermometer meet je de kerntemperatuur van het vlees. Voor biefstuk is dit als volgt:

Rare = kern 45 graden
Medium = kern 50 graden
Well Done = Kern 55 graden

Keto kruidenboter

Je kan eventueel natuurlijk ook kant-en-klare kruidenboter kopen, maar kijk dan wel even of er geen zaadolie in zit. Gek genoeg wordt er soms raapzaadolie of andere zaadolie aan kruidenboter of gezouten boter toegevoegd. Dat wil je liever niet, want er is steeds meer bewijs dat er een verband tussen zaad-oliën en chronische ontstekingen en hart-en vaatziekten is.

Ik maak daarom zelf altijd mijn kruidenboter en het is echt zo gedaan. Je kan ook een voorraadje maken en een deel in de koelkast bewaren en een deel invriezen.

Je kan van allerlei kruiden gebruiken, zowel droog of vers. Het is ook lekker om wat knoflookpoeder, uienpoeder en een beetje citroensap toe te voegen.

Biefstuk medium rare

Biefstuk met kruidenboter

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vlees
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 689kcal

Ingrediënten

Biefstuk

  • 600 gram biefstuk
  • 50 gram roomboter
  • peper en zout

Kruidenboter

  • 160 gram roomboter
  • 1 eetlepel dragon
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 0.25 theelepel knoflookpoeder
  • 0.25 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel citroensap
  • 0.25 theelepel grof gemalen zeezout

Instructies

  • Haal de biefstuk zo'n 20-30 minuten voordat je hem gaat bakken uit de koelkast.

Keto kruidenboter

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Was de dragon en platte peterselie. Dep droog en hak of knip in kleine stukjes.
    meng de ingrediënten voor de kruidenboter door elkaar heen
  • Doe de boter en alle andere ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar heen. Doe in een ramekin en zet in de koelkast om stevig te worden.

Biefstuk

  • Bestrooi de biefstuk met peper en zout.
  • Doe de boter in de grillpan en laat de boter lichtbruin worden.
  • Leg de biefstuk in de pan. Bak aan beide zijden totdat hij de kerntemperatuur heeft bereikt die je wilt, zie de blog.
  • Laat de biefstuk 5-10 minuten rusten voordat je hem met de kruidenboter serveert.
    Biefstuk even laten rusten

Nutrition

Calories: 689kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 31g | Fat: 64g | Saturated Fat: 36g | Cholesterol: 204mg | Sodium: 477mg | Potassium: 412mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 27.1% | Vitamin C: 0.4% | Calcium: 2.3% | Iron: 14.3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *