Menu
Menu
Menu
Bullet proof coffee

Bulletproof koffie

Dave Asprey is een succesvolle Amerikaanse zakenman en degene die bulletproof koffie bedacht en op de markt heeft gebracht.

Hij is ook de man achter ‘Bulletproof nutrition’. Hij zegt dat zijn doel is om de prestaties van mensen te vergroten en hij is bereid om daar flink ver in te gaan.

Bulletproof koffie

Dave Asprey vond zijn inspiratie op een reis naar Tibet waar hij thee dronk met boter van jaks (Aziatisch rund). Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten begon hij met experimenteren met koffie met boter en kokosolie of MCT olie. Hij schreef hier destijds (2009) over in zijn blog.

Hij heeft verklaard dat gecombineerd met andere ‘health hacks’ bulletproof koffie zijn  IQ met meer dan 20 punten heeft verhoogd.

Zijn bedrijf claimt niet alleen dat deze koffie kennisverhogend, prestatieverhogend en je helpt beter te focussen, maar dat je er ook door in ketose komt en het dus helpt met afvallen.

Nu is het wel zo dat hij zijn eigen soort koffiebonen hiervoor gebruikt (en dus verkoopt), want volgens hem zijn die veel gezonder. Volgens hem bevatten gewone koffiebonen bepaalde schimmels, maar zijn koffie zou geen schimmels bevatten.

Smaak

Ik heb het 1x gedronken en dat vind ik ook wel genoeg. Ik vind het niet vies, maar zeker ook niet lekker.

Het voelt heel zijdezacht op je lippen en vettig/olie-achtig als je een slokje neemt. De smaak is heel mild.

Mijn mening

Je doet mij meer plezier met een kop koffie met ongezoete opgeklopte slagroom.

Ik geloof absoluut niet dat je intelligenter zou worden door het drinken van bulletproof koffie. Ik geloof ook niet dat het helpt met afvallen. Sommige mensen drinken bulletproof koffie in plaats van ontbijt. Ik denkt dat dit helemaal geen probleem is als je dit zo nu en dan doet. Maar je kan ook gewoon ontbijt overslaan en een gewone kop koffie of thee drinken. Juist op een keto dieet voel je je veel minder hongerig, dus waarom zou je dan een product nemen dat vrijwel geen voedingsstoffen bevat en wel flink wat lege calorieën? Ik zie hier geen toegevoegde waarde.

Volgens mij kan je beter ontbijt overslaan als je geen honger hebt of neem als je wel honger hebt roerei of iets anders wat je lichaam voedingsstoffen geeft. Roerei maken is net zo snel als bulletproof koffie trouwens!

Doe wat voor jou werkt

Dit neemt niet weg dat bulletproof koffie razend populair is bij mensen die een keto dieet volgen.

Uiteindelijk moet je zelf kijken wat voor jou het beste werkt. Ik zou wel willen adviseren, dat mocht je het willen proberen, beperk dan wel het aantal koppen bulletproof koffie tot één per dag.  Anders loop je het risico dat je nog aankomt ook.

Bullet proof coffee

Bulletproof koffie

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Snel keto ontbijt
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 233kcal

Ingrediënten

 • 200 ml zwarte koffie
 • 1-2 eetlepels ongezoute roomboter
 • 1 eetlepel kokosolie of MCT olie

Instructies

 • Zet een kop koffie zoals je gewoonlijk doet.
 • Smelt in een steelpannetje of de magnetron (op niet te hoge setting anders gaat het spetteren) een kopje met daarin de boter en het kokosvet of MCT olie.
  Bulletproof koffie keto stijl
 • Zodra ze gesmolten zijn, doe je ze in een hoge plastic mengbeker. Giet de koffie hier ook bij en meng heel goed doorelkaar met een handmixer.
  Bulletproof koffie maken
 • Zodra je een mooie zijdezachte suspensie heb gekregen in een kopje gieten en direct drinken.
  Bulletproof koffie - drink meteen

Notities

De voedingswaarden zijn gebaseerd op 1 eetlepel boter en 1 eetlepel kokosolie.

Nutrition

Calorieën: 233kcal | Bruto koolhydraten: 0.01g | Eiwit: 0.1g | Vetten: 27g | Netto koolhydraten: 0g | Macro vetten: 100% | Macro eiwitten: 0% | Macro koolhydraten: 0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Het Grote Keto Kookboek

Het Grote Keto Kookboek

In het Grote Keto Kookboek vind je 85 keto-recepten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Alle recepten zijn makkelijk te volgen, en je kunt kiezen tussen zeer uitgebreide maaltijden, of snelle maar toch vullende maaltijden.

In dit boek kan je ook lezen hoe het keto dieet precies werkt, wat je wel en niet kan eten en drinken, wat keto griep is en nog veel meer. Ook kan je vinden waarom het keto dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook een heleboel andere gezondheidsvoordelen heeft en hoe het je helpt om emotioneel beter in je vel zitten. Verder vind je handige tips en interessante weetjes over ingrediënten en kooktechnieken.

cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​