Carpaccio

Carpaccio

Venetië

Carpaccio is een gerecht dat bedacht werd door Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië in 1950.

Hij maakte carpaccio met rauwe runderlende en een sausje met mayonaise.

Italiaanse carpaccio

Italiaanse carpaccio wordt tegenwoordig met van allerlei soorten vlees en soms ook met vis gemaakt.

Je kan plakjes rosbief, rookvlees, coppa of bijvoorbeeld gerookte entrecote gebruiken.

Je kan ook hoge kwaliteit rauwe tonijn gebruiken. Als vlees of vis speciaal gelabeld is dat het geschikt is om rauw gegeten te worden (bijvoorbeeld sushi kwaliteit) dan kan je het gebruiken.

Sla

In Italië wordt carpaccio eigenlijk bijna altijd met rucola, pijnboompitten en stukjes Parmezaanse kaas geserveerd.

Je maakt het vervolgens zelf op smaak door extra vierge olijfolie en citroensap toe te voegen. Ik gebruik zelf citroenolijfolie of sinaasappelolijfolie, want dit geeft deze schotel net wat extra’s.

Carpaccio

Carpaccio

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 350kcal

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte entrecote
  • 30 gram rucola
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • 7 gram roomboter
  • 3 eetlepels olijfolie met sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Rangschik de plakjes vleeswaren over een bord.
    Vleeswaren op bord leggen
  • Was de rucola en dep droog of gebruik een slacentrifuge.
  • Leg de rucola bovenop de vleeswaren.
    Rucola op de vleeswaren leggen
  • Schaaf een aantal krullen van de Parmezaanse kaas en verspreid die over de rucola.
    Parmezaanse kaas over de rucola verspreiden
  • Doe de boter in een kleine koekenpan. Zodra de boter gesmolten is de pijnboompitten toevoegen. Laat de pijnboompitten een paar minuten op matig vuur bakken en strooi ze dan over de carpaccio.
    Pijnboompitten over de carpaccio strooien
  • Maak een vinaigrette door het citroensap door de olijfolie te mengen. Maak op smaak met peper en zout en drizzle dan over de carpaccio.
    Novo Frantoio olijfolie met sinaasappel

Nutrition

Calorieën: 350kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 31g | Vetten: 24g | Fiber: 1g | Netto koolhydraten: 2g | Macro vetten: 42% | Macro eiwitten: 54% | Macro koolhydraten: 4%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *