Chia frambozenpudding met slagroom

Chia frambozenpudding met slagroom

Deze chia frambozenpudding maak je met chia zaadjes. Chia zaadjes zijn gezond, lekker en makkelijk om in een toetje te verwerken.

Chia frambozenpudding kan je het beste de avond van tevoren maken, want hierdoor wordt hij veel steviger. Chia zaadjes kunnen namelijk tot wel 40x hun grootte uitzetten.

In dit toetje gebruik je chiazaadjes ook om een frambozengelei te maken. Ook de frambozengelei kan je het beste ruim van te voren maken, zodat het wat steviger wordt.

Toetje of ontbijt

Deze chia pudding is natuurlijk lekker als toetje, maar je kan hem ook prima als een snel en makkelijk ontbijt eten. Je zou eventueel een aantal puddinkjes tegelijk kunnen maken en dan heb je voor meerdere dagen ontbijt in de koelkast klaar staan.

Het is wel een goed idee om de slagroom pas net voordat je de pudding gaat eten er op te spuiten. Zelf maak ik slagroom met dit slagroomapparaat. Je kan hem meerdere dagen kant-en-klaar in de koelkast zetten en zo heb je direct slagroom tot je beschikking.

Chia frambozenpudding met slagroom

Chia frambozenpudding met slagroom

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt, Nagerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 2 persoon
calorieën: 364kcal

Ingrediënten

  • 4 eetlepels chia zaadjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 ml Aroy D kokosmelk
  • 75 ml slagroom
  • 75 gram frambozen

Instructies

  • Pureer de frambozen met een staafblender, maar hou een aantal frambozen apart om mee te garneren. Voeg 1/4 van de chia zaadjes aan de frambozen toe en laat in de koelkast opstijven.
  • Meng de rest van de chiazaadjes met de kokosmelk en vanille extract en verdeel over glazen.
  • Zet de glazen met de vanille pudding minimaal 1 uur in de koelkast maar langer (hele nacht) mag ook. Hoe langer in de koelkast, des te steviger de pudding wordt, want de chia zaadjes hebben dan meer tijd om uit te zetten.
  • Voor het serveren, de chia frambozengelei op de chia pudding schenken en garneren met geklopte slagroom en wat frambozen.

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 364kcal | Bruto koolhydraten: 17g | Eiwit: 6g | Vetten: 31g | Fiber: 11g | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 18% | Macro Eiwitten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Login icoon