Entrecôte met kruidenboter

Entrecôte wordt gesneden van het vlees tussen (entre) de ribben (côtes) uit de rug van het rund. Op een keto dieet is entrecôte eigenlijk beter dan biefstuk. Biefstuk is namelijk vrij mager, terwijl entrecôte een randje vet heeft. Op het keto dieet kies je namelijk graag vlees dat van nature vet bevat.

Goede kwaliteit

Entrecôte bak je net als biefstuk niet helemaal gaar. Natuurlijk kan je hem wel helemaal doorbakken, maar dat is lang zo lekker niet. Het is dus extra belangrijk om te zorgen dat je goede kwaliteit vlees hebt. Vlees bevat altijd wel wat bacteriën, maar je wilt dit natuurlijk wel zo veel mogelijk beperken.

Entrecote

Ik koop entrecôte altijd bij Aad van Eijk, mijn lokale slager. Dit heeft bovendien het extra voordeel dat je kan kiezen voor vlees van zijn eigen vee dat grasgevoerd is. Dit vlees heeft iets minder vet dan het vlees van graangevoerd vee (zoals meestal Angus vlees), maar het is wel gezonder.

Ik raad af om vlees dat je niet helemaal gaart in de supermarkt te kopen.

Niet voor iedereen

Vlees wat niet helemaal gaar is, wordt afgeraden als je een verzwakt immuunsysteem hebt of zwanger bent. Er is namelijk altijd een kleine kans dat je een bacteriële infectie oploopt en als je in één van die risicogroepen zit, zijn de consequenties erger.

Op kamertemperatuur laten komen

entrecôte op tijd uit de koelkast halen

Het is heel belangrijk om je entrecôte op kamertemperatuur te laten komen voordat je hem gaat bakken. Als je dit niet doet eindig je met taai vlees.

Haal entrecôte daarom ruim op tijd uit de koelkast! Hoe kouder je koelkast hoe eerder je hem eruit moet halen. Ik haal mijn entrecôte zo’n 40 minuten voordat ik hem ga bereiden uit de koelkast.

Vlees laten rusten!

entrecôte laten rusten

Het is ook heel belangrijk dat je de entrecôte laat rusten voordat je hem opdient.

Zodra het voldoende gegaard is, wikkel je hem in aluminiumfolie (glimmende kant naar het vlees toe) en laat je het zo’n 10 minuten rusten.

Entrecote 1

Entrecôte met kervel-dragon kruidenboter

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Bereidingstijd: 5 minuten
10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 1g
Calorieën: 577kcal

Ingrediënten

  • 400 gram entrecôte
  • 45 gram roomboter
  • peper en zout

Instructies

  • Haal het vlees minimaal een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
    entrecôte op tijd uit de koelkast halen
  • Zet je grillpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en smelt de boter op matig-hoog vuur.
    Boter smelten
  • Dep de entrecôte droog met wat keukenpapier.
    Dep de entrecote droog
  • Leg de entrecôte in de pan met de gesmolten boter en bak 2 minuten. Keer het vlees om en bak de andere kant 1,5 minuten.
  • Check de kerntemperatuur zodra beide zijden mooi bruin zijn. Je wilt een kerntemperatuur van 53° voor rare of 58° voor medium-rare.
    check met een vleesthermometer de kerntemperatuur
  • Wikkel de entrecote in aluminiumfolie. Vouw het goed dicht zodat het vlees warm blijft. Laat het vlees nu 10 minuten rusten. Het vlees zal nog wat verder doorgaren.

Voedingswaarden

Calorieën: 577kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 40g | Vetten: 47g | Sodium: 265mg | Kalium: 536mg | Vitamine A: 592IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 10mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 3µg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 5µg | Calcium: 19mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 6µg | IJzer: 3mg | Magnesium: 42mg | Fosfor: 293mg | Selenium: 49µg | Zink: 10mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 27%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.