Fat-Adapted Challenge

Fat-Adapted Challenge

Wat is de Fat-Adapted challenge?

De Fat Adapted Challenge helpt je om een echte ‘vetverbrander’ te worden. Als je ‘fat-adapted’ bent, ben je continu in ketose.

Voordelen als je ‘fat-adapted’ bent:

  • goed lichaamsvet verbranden zonder er moeite voor te doen
  • beter fysiek presteren (daarom kiezen steeds meer sporters hiervoor)
  • beter mentaal presteren (betere focus, positieve instelling, can do-houding)
  • beter slapen (vaak iets korter, maar dieper, uitgerust wakker worden zonder wekker)
  • kwaaltjes die weggaan
  • kan een rol spelen in ziektes voorkomen

Bij ‘fat-adapted’ gaat het dus om veel meer dan alleen afvallen. Het keto dieet is voor mensen die éénmaal fat-adapted zijn een leefstijl.

Schrijf je nu in!

Wil je ook een optimale vetverbrander worden? Schrijf je dan hier in.

Hoe word je ‘fat-adapted’?

Als je het keto dieet strict volgt dan worden de meeste mensen na 1-3 maanden fat-adapted. Dit proces bestaat uit 2 fasen:

  1. Je hormonen in balans laten komen
  2. Het wordt een leefstijl

Waarom de ‘Fat-Adapted’ Challenge?

De periode waarin je lichaam de overgang maakt van af-en-toe in ketose zijn naar continu in ketose zijn is voor veel mensen best moeilijk.

Je hebt namelijk nog niet alle voordelen van het continu in ketose zijn, maar wel alle beperkingen (bepaalde dingen niet kunnen eten of drinken). Dit is een fase waar je dus doorheen moet.

Vrij veel mensen stoppen gedurende deze periode met het keto dieet. Dit is jammer als je net zo’n goede start hebt gemaakt!

Aangepaste weekmenu’s

De ‘Fat-Adapted Challenge’ helpt je met aangepaste weekmenu’s en dagelijkse e-mails om door te zetten. Je krijgt tips en informatie over het keto dieet.

Voor wie is de ‘Fat-Adapted Challenge’?

De Fat-Adapted Challenge is speciaal voor:

  • als je net de Keto Challenge hebt afgerond
  • als je het keto dieet al langer volgt, maar niet continu in ketose blijft

De Fat-Adapted Challenge is niet geschikt als je pas net met het keto dieet begint en nog niet meerdere keren in ketose bent geweest. Het is dan een veel beter idee om eerst de Keto Challenge te volgen.

Als je medicijnen gebruikt of onder behandeling van een arts bent, overleg dan eerst met je arts. Het keto dieet kan de werking van medicijnen beïnvloeden (versterken of verzwakken). Het keto dieet is ook niet geschikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Belangrijk om te weten of je in ketose bent

Tijdens de Fat-Adapted Challenge is het belangrijk dat je kan meten of je wel of niet in ketose bent. Hierdoor kan je verbanden gaan zien tussen wat je eet en drinkt en het wel of niet in ketose zijn. Bovendien kan het heel motiverend werken.

De goedkoopste optie is om te meten met ketostix, maar je kan ook ketonen in je adem of bloed meten. Hier kan je daar meer over lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *