Menu
Menu
Menu
frittata met cantharellen

Frittata met cantharellen

Frittata met cantharellen is een lekker gerecht voor ontbijt, lunch, je kan het ook makkelijk meenemen naar school of werk of op een picknick.

Cantharellen zijn net wat specialer dan champignons, ze hebben meer smaak en een mooie vorm. Cantharellen zijn natuurlijk niet het hele jaar verkrijgbaar. In plaats van cantharellen kan je ook King Boleet of porcini gebruiken.

Deze frittata is redelijk laag in vet en het is daarom belangrijk om hem te serveren met een extra bron van gezonde vetten. Het snelst en makkelijkst is om hem met creme fraiche te serveren (100 ml per persoon), maar je kan hem ook met boursin of zelfgemaakte keto kruidenkaas serveren.

frittata met cantharellen

Frittata met cantharellen

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vegetarisch, Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 1011kcal

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 250 gram cantharellen
  • 50 eetlepels roomboter
  • 50 ml extra virgin olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel oreganoblaadjes zonder steel
  • 1 eetlepel jonge salieblaadjes
  • 0.5 citroen
  • 300 ml mascarpone

Creme fraiche dip

  • 1 bosuitje
  • 200 ml creme fraiche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220º celsius.
  • Als de eieren nog niet op kamertemperatuur zijn, haal ze dan uit de koelkast en leg ze in een bakje met warm water (niet kokend!).
  • Gebruik een champignonborsteltje om de cantharellen voorzichtig schoon te maken. Laat ze heel.
  • Verhit de roomboter met de olijfolie in een koekenpan. Doe de cantharellen in de pan zodra de boter gesmolten is en bak ze 3-4 minuten gaar op matig tot hoog vuur. Af en toe omdraaien.
  • Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes.
  • Was de salie en oregano, dep droog en hak ook in kleine stukjes.
  • Voeg de knoflook en kruiden aan de koekepan toe en draai het vuur lager. Laat 4-5 minuten doorkoken. Haal de pan dan van het vuur en pers een halve citroen over de cantharellen uit.
  • Vet een ovenschaal in en/of leg er een vel bakpapier in.
  • Klop de eieren met de mascarpone los in een kom en voeg wat zout en peper toe.
  • Doe de cantharellen in de ovenschaal en schenk de losgeklopte eieren erover heen. Bak 10-15 minuten in de oven, totdat het ei stevig is geworden.
  • Je kan checken of de frittata volledig gekookt is, door er met een houten of metalen prikker in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de frittata klaar.

Creme fraiche dip

  • Maak een bosuitje schoon en snij in ringetjes. Meng door de creme fraiche heen.
  • Serveer met creme fraiche.

Nutrition

Calorieën: 1011kcal | Bruto koolhydraten: 13g | Eiwit: 21g | Vetten: 97g | Fiber: 4g | Netto koolhydraten: 9g | Macro vetten: 76% | Macro eiwitten: 17% | Macro koolhydraten: 7%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​