Frittata met garnalen en broccoli

Taggiasche extra vierge olijfolie

De belangrijkste bron van vet op het Mediterrane keto dieet is hoge kwaliteit extra vierge olijfolie. Extra vierge olijfolie kan een vrij sterke, nogal uitgesproken smaak hebben. Dat wil je niet voor deze frittata.

Hoe sterk een olijfolie smaakt heeft onder meer met het soort olijven en waar ze vandaan komen te maken. Als ik een neutrale olijfolie wil kies ik voor een Taggiasche extra vierge olijfolie uit Liguria (Jumbo, AH, Hoogvliet, etc.).

Je zou natuurlijk ook milde olijfolie kunnen gebruiken, maar de reden dat het mild is is omdat het met chemicaliën bewerkt is. Dit wil je liever vermijden! De Taggiasche extra vierge olijfolie is dus een veel gezonder alternatief.

Wilde garnalen

Garnalen bevatten veel goede voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van vitamine B12 en niacine (B3). Garnalen bevatten ook mineralen, zoals jodium, seleen, ijzer, fosfor, zink en magnesium. Ze zijn één van de beste voedingsbronnen van jodium.

Bovendien bevatten wilde garnalen ook Omega 3 vetzuren en astaxanthine. Astaxanthine zorgt voor de roze kleur van zalm, forel, garnalen en andere kreeftachtigen, doordat ze algen (waar astaxanthine in zit) eten. Als je echter gekweekte vis of garnalen koopt, dan komt de roze kleur door kunstmatig verkregen astaxanthine (E161). Astaxanthine is een belangrijke anti-oxidant en ontstekingsremmer, hier kan je meer informatie vinden.

In veel supermarkten zijn de Hollandse garnalen wilde garnalen. Dit is een betere keus dan de vaak grotere gekweekte garnalen.

Frittata met garnalen en broccoli (M.K)

0 van 0 stemmen
Afdrukken Rate
Gang: 15 minuten maaltijd, Vis, Snel keto ontbijt, Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 613kcal

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 150 gram ontdooide gepelde Hollandse garnalen
  • 100 gram ontdooide broccoli roosjes
  • 75 ml Taggiasche olijfolie
  • 10 gram verse koriander

Instructies

  • Klop de eieren los met een eetlepel water.
    Eieren loskloppen
  • Voeg de ontdooide garnalen en broccoli aan de losgeklopte eieren toe.
    ontdooide garnalen
  • Als je een dunne frittata wilt gebruik je een grote koekenpan (is sneller klaar), en als je een dikkere frittata wilt gebruik je een kleinere koekenpan (moet iets langer bakken).
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie op hoog vuur. Zodra de olie heet is doe je het beslag in de pan en zet je het vuur naar matig. Doe een deksel (of groot bord) op de pan. Bak 5-7 minuten op matig vuur. Als het vuur te hoog staat wordt de onderkant bruin en dat is minder lekker.
  • Zodra het ei stevig begint te worden (het mag dus niet uitlopen als je de pan een beetje schuin houdt). De frittata voorzichtig losmaken met een bakspaan. Een bord op de koekenpan leggen en dan de koekenpan omdraaien zodat de frittata op het bord komt.
    Basilicum frittata omdraaien met een bord
  • De frittata opnieuw in de koekenpan laten glijden, zodat de andere kant in 3-4 minuten kan bakken (met een deksel op de pan is de baktijd korter).
  • Was de koriander en knip in stukjes (ook de steeltjes). Strooi over de frittata.

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 613kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 33g | Vetten: 51g | Fiber: 1g | Netto koolhydraten: 3g | Macro vetten: 59% | Macro eiwitten: 38% | Macro koolhydraten: 3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.