Gevulde artisjokken

Gevulde artisjokken

Gevulde artisjokken is een snel en makkelijk gerecht.

Artisjokken: blik of diepvries

Je hoeft geen verse artisjokken te gebruiken. Dit gerecht kan je heel goed maken met artisjokbodems oftewel artisjokharten uit blik of diepvries.

Gevulde artisjokken: varieer

In het recept voor dit gerecht gebruik ik mozzarella en Prosciutto di Parma. Je kan natuurlijk ook een ander soort kaas en vleeswaren gebruiken, zoals bijvoorbeeld:

  1. mozzarella, Porchetta, platte peterselie en Parmigiano Reggiano
  2. roomkaas, chorizo en geroosterde pijnboompitten

Vegetarische gevulde artisjokken

Het is natuurlijk ook mogelijk om een vegetarische versie, bijvoorbeeld door de artisjokken te vullen met:

  1. roomkaas, feta en geroosterde pijnboompitten
  2. roomkaas, feta en geroosterde amandelen
  3. ricotta, citroensap, knoflook en platte peterselie
  4. fijngehakte amandelen, verse munt, platte peterselie, knoflook en citroensap

Lichte lunch of picknick

Dit gerecht is natuurlijk niet alleen heel lekker als voorgerecht, maar je kan gevulde artisjokken ook prima koud eten. Dus ook lekker als lichte lunch of om mee te nemen op een picknick.

Gevulde artisjokken

Gevulde artisjokken

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 8g
Calorieën: 280kcal

Ingrediënten

  • 240 gram artisjokbodems (diepvries of blik, uitlekgewicht)
  • 1 theelepel roomboter
  • 75 gram mozzarella
  • 75 gram Prosciutto di Parma (of Porchetta)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Parmigiano Reggiano (geraspt)
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160° Celsius (hete lucht oven), anders 180° Celsius.
  • Als de artisjokbodems nog niet gekookt zijn, kook ze dan in een pan met kokend water en zout in 10 minuten op matig vuur. Als je artisjokbodems uit blik gebruikt, laat ze dan goed uitlekken en dep nog even extra droog met wat keukenpapier.
    Artisjokharten uit blik
  • Beboter een ovenschaaltje.
    Beboter een ovenschaaltje
  • Snij de mozzarella in heel kleine stukjes en doe in een kom.
    snij de mozzarella in heel kleine stukjes
  • Snij of knip de Parma ham in heel kleine stukjes en doe in de kom.
    Snij of knip de ham in heel kleine stukjes
  • Voeg de in kleine stukjes gesneden knoflook aan de kom toe.
    Snij de knoflook in heel kleine stukjes
  • Knip de peterselie in kleine stukjes en voeg ook aan de kom toe.
    Knip de peterselie in kleine stukjes
  • Maak een klein kuiltje in elke artisjokbodem. Maak de vulling op smaak met peper en zout en meng alles dan goed door elkaar en kneed het in balletjes die in de artisjokken passen.
    Maak een kuiltje in elke artisjokbodem
  • Duw een balletje met de vulling in elke artisjokbodem.
    Vul elke artisjokbodem
  • Strooi hier Parmezaanse kaas overheen. Leg de gevulde artisjokken in het ingevette ovenschaaltje.
  • Bak de artisjokken in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Serveer direct uit de oven.
    Gevulde artisjokbodems

Voedingswaarden

Calorieën: 280kcal | Bruto koolhydraten: 10g | Eiwit: 20g | Vetten: 17g | Sodium: 1090mg | Kalium: 136mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 664IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 7mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 34µg | Calcium: 219mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 6µg | IJzer: 8mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 15mg | Fosfor: 230mg | Selenium: 15µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 56% | Macro Koolhydraten: 15% | Macro Eiwitten: 29%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.