Keto courgette rolletjes

Gevulde courgette rolletjes

Deze gevulde courgette rolletjes zijn heel lekker als een lichte lunch of als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd.

Je kan ze natuurlijk ook prima als hapjes op een feestje serveren. Je kan ze namelijk prima van te voren maken en in de koelkast bewaren.

Gevulde courgette rolletjes met roomkaas

Deze gevulde courgette rolletjes passen goed binnen het keto dieet door roomkaas als vulling te gebruiken. Kies wel een roomkaas die laag in koolhydraten is en zo min mogelijk toevoegingen heeft.

Ik kies daarom bij voorkeur Viking (Jumbo) of Milsa (Aldi). Kies in elk geval geen roomkaas laag in vet, want het gaat er juist om om het vetgehalte omhoog te krijgen.

Chorizo of salami

Ik maak deze gevulde courgette rolletjes met chorizo, maar je kan natuurlijk ook een ander soort salami of bijvoorbeeld boerenmetworst gebruiken. 

Je hebt niet heel veel chorizo nodig. Ik probeer de hoeveelheid salami of chorizo te beperken, vanwege nitriet dat toegevoegd wordt. Nitriet is namelijk niet goed voor je en je wilt dus zorgen dat je er niet te veel van binnenkrijgt. Helaas zit het in heel veel vleeswaren en dus ook in salami. Hier kan je daar meer over lezen.

Mandoline

Om de courgette plakken mooi op te kunnen rollen, is het belangrijk dat ze niet te dik zijn. Ik snij de plakken daarom met een mandoline. Een mandoline is ook heel handig als je bijvoorbeeld courgette lasagna wilt maken. 

 

 

Keto courgette rolletjes

Gevulde courgette rolletjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Andere bijgerechten
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 525kcal

Ingrediënten

  • 700 gram courgettes ongeveer 2 grote of 3 kleinere courgettes
  • 0.5 groene paprika in kleine stukjes gesneden
  • 50 gram boter
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram jonge kaas (48+) geraspt
  • 1 ei
  • 175 gram champignons in kleine stukjes gehakt/gesneden
  • 75 gram chorizo in kleine stukjes gesneden
  • 10 gram verse platte peterselie fijn gehakt
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0.25 theelepel peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175º Celsius.
  • Was de courgettes en droog met keukenpapier. Snij het stronkje van de courgette af en snij de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer 1-1.5 cm dik. Leg de plakken courgette op een ovenplaat op een vel bakpapier en besprinkel lichtjes met wat zout. Dit haalt vocht uit de courgette. Laat de courgettes zo 10 minuten staan.
  • Snij de champignons in heel kleine stukjes en bak ze in de roomboter goed gaar op een medium vuur.
  • Als de courgettes 10 minuten gestaan hebben, zie je vocht bovenop de courgettes. Dep ze droog met keukenpapier.
  • Snij nu de chorizo, groene paprika en platte peterselie in kleine stukjes. Rasp de kaas met een rasp of in de keukenmachine.
  • Doe de roomkaas, het ei, de champignons, chorizo, paprika, platte peterselie, uienpoeder, peper en de helft van de geraspte kaas in een kom en mix.
  • Doe wat van de mix over de hele lengte van de plak courgette en rol op. Met een saté prikker vastzetten en in een ovenschaal met een stuk bakpapier leggen. Doe dit met alle courgette plakken. Sprinkel vervolgens de rest van de geraspte kaas over de courgette rolletjes en bak in 20-30 minuten gaar op 200º Celsius.

Nutrition

Calorieën: 525kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 20g | Vetten: 46g | Fiber: 2g | Netto koolhydraten: 9g | Macro Vetten: 77% | Macro Koolhydraten: 8% | Macro Eiwitten: 15%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.