Menu
Menu
Menu

Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 516kcal

Ingrediënten

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 4 courgettes
  • 3 tomaten of een half blik tomaten
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 theelepel tijm
  • 0.5 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • 3 eetlepels milde olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180º celsius.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
    Fijngesneden rode ui en knoflook
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook op medium vuur totdat de ui zacht wordt.
  • Snij het topje van de courgettes af (later kan je dit erop leggen). Hol de courgettes uit met een ijslepel of een meloenlepeltje. Snij het courgette vruchtvlees in stukjes. Was de tomaten en snij die ook in stukjes.
  • Zodra de ui zacht is geworden het gehakt toevoegen en het vuur hoger draaien. Het gehakt goed bruinen en af en toe doorroeren.
  • Neem een ovenschaal en vet in met wat olijfolie. Vet de courgettes aan de buitenkant in met wat olijfolie en leg ze dan in de schaal en leg de kapjes die je van de courgettes hebt afgesneden ook in de schaal. Zet in de voorverwarmde oven.
  • Voeg nu het courgettevlees aan de pan met gehakt toe. Zet het vuur wat lager en voeg de kruiden (tijm, oregano en laurier) toe, maak op smaak met peper en zout. Laat een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
  • Snij de tomaten in stukken en voeg ook aan de pan toe. Laat nog een minuut of 5 zachtjes doorkoken.
  • Haal de courgettes uit de oven. Voeg de helft van de kaas aan de gehaktsaus toe om de saus te binden en vul de courgettes.
  • Zet de gevulde courgettes (met de kapjes er bovenop) nog een minuut of 10 in de oven en strooi er geraspte kaas overheen. Laat de kaas smelten.

Notities

Lekker met bloemkoolrijst of broccolirijst.

Nutrition

Calorieën: 516kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 30g | Vetten: 34g | Fiber: 3g | Netto koolhydraten: 8g | Macro vetten: 47% | Macro eiwitten: 42% | Macro koolhydraten: 11%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​