Keto kip-kerrie muffins

Hartige keto kipkerrie muffins

Deze muffins zijn lekker voor lunch naar werk of neem ze mee op een picknick. Ze zijn zo gemaakt en je kan eindeloos variëren!

Restjes kip

Ik maak deze muffins met restjes kip. Als je bijvoorbeeld een hele kip geroosterd hebt, is er altijd een kans dat er nog wat over is. Dit is dan een ideaal recept om de restjes (vooral als het kleine stukjes zijn) te gebruiken.

Als je grotere stukken over hebt, kan je natuurlijk een lekkere Caesar salade maken of de kip fijnsnijden en met mayonaise met kerrie poeder mengen en dan heb je een lekkere kip-kerrie salade (eventueel een bosuitje er doorheen) voor op een broodje.

Snijbonen

Je kan natuurlijk van allerlei groenten in de muffins doen, maar ik zag deze mooie snijbonen op de markt, dus vandaar dat ik er snijbonen door doe.

De snijbonen snij of hak ik in stukjes van ongeveer een cm lang en die kook ik al in de magnetron (steelpannetje op gasfornuis kan natuurlijk ook), zodat ze al bijtgaar zijn.

Kerrie voor extra smaak

Ik voeg ook kerriepoeder toe voor extra smaak. Je kan een milde of hete kerriepoeder kiezen, kies dus wat je lekker vindt.

Binden met kaas en ei

Ik bind de kip-snijbonen met een combinatie van losgeklopte eieren en Parmezaanse kaas. Een andere kaas kan natuurlijk ook, want de kerrie is de overheersende smaak.

Bakpoeder en zout

Ik voeg aan het muffin beslag ook wat bakpoeder toe. Hierdoor krijg je namelijk veel luchtigere muffins.

Ik heb aan deze muffins geen zout toegevoegd, omdat ik Parmezaanse kaas gebruik en die is van zichzelf al vrij zout. Hetzelfde geldt natuurlijk als je bijvoorbeeld rocquefort zou gebruiken. Mocht je een mildere of jongere kaas gebruiken dan zou ik wel een snufje zout toevoegen voor extra smaak.

Welke muffin of cupcake vormpjes?

Ik heb hier papieren muffinvormpjes gebruikt. Dit is niet ideaal, want je trekt de buitenkant van de muffin er een beetje af als je de muffin uit het vormpje haalt. Je zou ook aluminium wegwerp vormpjes kunnen gebruiken, al moet je die wel eerst even invetten. Het nadeel is alleen dat ze relatief duur zijn, want je kunt ze maar één keer gebruiken.

Ik raad daarom aan om siliconen vormpjes te gebruiken, die hebben bovendien als voordeel dat je ze steeds weer opnieuw kan gebruiken plus ze komen in van allerlei leuke kleuren en vormen.

Je kan kiezen uit siliconen cupcake vormpjes, die wat kleiner zijn, of muffin vormpjes. Ze komen niet alleen in leuke kleurtjes, maar ook in van allerlei vormen, zoals deze cupcake cases in de vorm van een hart. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een heleboel verschillend smaken keto muffins te maken en die dan allemaal tegelijk in een grotere muffin vorm te bakken, zoals deze in de vorm van bloemen. Deze vorm staat bovendien lekker stevig op de bakplaat.

Keto kip-kerrie muffins

Hartige keto kipkerrie muffins

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Lunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 9 personen
calorieën: 123

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram snijbonen
  • 150 gram kip
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 100 gram mascarpone

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160° Celcius.
  • Als je verse snijbonen gebruikt, haal dan het uiteinde met het steeltje eraf. Snij de snijbonen in stukjes van 1 cm. 
    Steeltjes van de snijbonen afsnijden
  • Doe in een kommetje met wat water en dek af met magnetron folie. Laat een klein kiertje open zodat het stoom kan ontsnappen. Kook in 3 minuten op de hoogste stand bijtgaar. Je kan het ook in een steelpannetje op het fornuis bijtgaar koken. 
  • Laat de snijboontjes goed in een vergiet uitlekken. 
    Snijboontjes goed laten uitlekken
  • Klop de eieren goed los in een kom tot ze beginnen te schuimen.
  • Rasp de kaas en voeg aan de kom toe.. 
    Parmezaanse kaas raspen
  • Snij de kip in kleine stukjes en haal eventueel overgebleven botjes eruit. Voeg aan de kom toe. 
    Kip in kleine stukjes snijden
  • Voeg de snijboontjes, mascarpone, bakpoeder en kerriepoeder aan de kom toe. Meng goed door elkaar heen.
  • Vul de muffin cases tot aan de rand en zet in de voorverwarmde oven. Bak in 10-15 minuten gaar. 
  • Zodra je een saté prikker in het middel van de muffin steekt, moet hij er schoon (dus zonder dat er beslag aan plakt) uitkomen. Als er nog wat beslag aan zit, bak je nog een paar minuten extra en probeer je opnieuw. 
    Keto kip-kerrie muffins

Nutrition

Calorieën: 123kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 7g | Vetten: 10g | Fiber: 1g | Netto koolhydraten: 0g | Macro vetten: 59% | Macro eiwitten: 41% | Macro koolhydraten: 0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *