vitamine C en Corona virus

Het Corona virus & vitamine C

Voldoende vitamine C (net als andere vitamines en mineralen) is belangrijk voor een goed functionerend afweersysteem. Als je gezond eet, krijg je normaal gesproken voldoende vitamine C via je voeding binnen. 

Goede bronnen van vitamine C

Broccoli, bloemkool, paprika’s, kool, spruitjes, tomaten. boerenkool, aardbeien. 

Door groentes rauw te eten of te stomen in plaats van te koken blijft  vitamine C beter behouden. 

Hoeveel?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden zijn als volgt:

volwassenen: 75 mg per dag

rokers: een extra 35 mg per dag 

Vitamine C en COVID-19

In Wuhan (China), zijn meerdere medische onderzoeken met extreem hoge doseringen vitamine C gedaan op ernstig zieke Corona patiënten. Een deel werd met vitamine C behandeld via een infuus, en een ander deel kreeg dit niet. Hier is tot op heden niks over gepubliceerd, dus we weten niet of het heeft geholpen.

Malcolm Kendrick: Schotse arts

Gisteren ontving ik een berichtje van Malcolm Kendrick dat hij momenteel vitamine C supplementen aan raadt. Malcolm Kendrick is een Schotse huisarts die heel veel onderzoek doet op het gebied van hart-en vaatziektes en statines. Hij is één van de mensen die ik volg om aan mijn informatie te komen.

In zijn bericht vertelt hij dat er aanwijzingen zijn dat vitamine C mogelijk respiratoire infecties (en dat is wat COVID-19 ook is) kan helpen voorkomen en als je een respiratoire infectie hebt om het te behandelen.

Hij raadt 2 gram (2000 mg, dat is een heel hoge dosis!) aan om infectie te voorkomen en mocht je het virus gekregen hebben dan raadt hij 10 gram (10,000 mg) aan. Dat is dus echt een heel erg hoge dosis. Hier is een link naar het onderzoek waar zijn advies op gebaseerd is.  

Extra hoge dosis

De medische opinie is tot op heden dat een hele hoge dosis vitamine C nemen zinloos is, want je plast alles wat je te veel hebt uit. Bovendien is het mogelijk dat als je echt een heel erg hoge dosis neemt van 2000 mg (dus 2 gram) per dag, dat je last krijgt van misselijkheid, diarree en buikpijn.

Lege schappen vitamine C in de winkels

Ik heb na Malcolm Kendrick z’n bericht gelezen te hebben en na het onderzoek gelezen te hebben, besloten om gedurende de Corona uitbraak vitamine C in de vorm van een supplement te gaan slikken. Mijn reden hiervoor is dat ik veel vertrouwen heb in de kennis van Malcolm Kendrick, er van overtuigd ben dat dit virus ontzettend ernstig is, zelfs als je ervan geneest is de kans op blijvende longschade groot en ik de bijwerkingen van een te hoge dosis niet onoverkomelijk vind. Stel ik krijg enorme diarree of word heel misselijk wel dan kan ik iets minder nemen.

Net voordat de apotheek dichtging heb ik twee potjes kunnen bemachtigen (je mocht maximaal 2 potjes met 30 tabletjes van 1000 mg). Ik dacht, ach ik bestel zo wel meer online. Nou dat is niet zo simpel. Het is bijna overal uitverkocht. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.

Koop nu de Keto Prep lijst!

Koop nu de Keto Prep lijst!

Met deze Keto Prep lijst ben je op alles voorbereid. Je hebt voor meerdere weken voldoende boodschappen in huis.

Op deze lijst vind je niet alleen etenswaren, maar ook huishoudelijke producten en medicijnen.

Met deze Keto Prep lijst ben je op alles voorbereid. Je hebt voor meerdere weken voldoende boodschappen in huis.

Op deze lijst vind je niet alleen etenswaren, maar ook huishoudelijke producten en medicijnen.