Hollandse salade

Hollandse salade met gekookt ei

Dit was de salade die mijn grootmoeder altijd maakte. Gewone kropsla, tomaat, komkommer en gekookt ei. Als dressing gebruikte ze zonnebloemolie en azijn. Ik gebruik geen zonnebloemolie, hier kan je lezen waarom en soms gebruik ik ijsbergsla (lekker knapperig) of andere soorten sla.

Deze salade is makkelijk, lekker en zover dit voor een salade geldt redelijk voedzaam, al heb je natuurlijk nog wel wat anders erbij nodig. Het is dus zeker geen complete maaltijd en zeker geen complete keto maaltijd.

Het probleem met salades op het keto dieet is dat het soms moeilijk is om koolhydraten beperkt te houden en tegelijkertijd te zorgen dat je voldoende vetten hebt. Mayonaise wordt daarom vaak als dressing gebruikt, er is uiteindelijk maar zo veel olijfolie wat je door je salade kan doen, je wilt geen olijfolie soep. Als je echter liever geen mayonaise wilt gebruiken, dan is een andere heel goede optie om avocado toe te voegen. Avocado’s zijn namelijk een goede bron van gezonde vetten. Bovendien bevatten avocado’s veel belangrijke mineralen. Hier kan je daar meer over lezen.

Echter als je hardgekookte eieren gebruikt, zou je gevulde eieren met roomboter kunnen maken en op die manier wat extra vetten toevoegen. Je kan natuurlijk ook zorgen dat je extra vetten uit de rest van je maaltijd komen, dus vettere stukken vlees of vis of extra vetten toevoegen aan je vlees of vis.

Hollandse salade

Hollandse salade met ei

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Salade
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 175kcal

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gram tomaten
  • 150 gram komkommer
  • 1 grote avocado
  • 1 krop sla
  • 45 ml extra vierge olijfolie
  • 15 ml citroensap
  • snufje zout

Instructies

  • Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt leg je de eieren erin. Laat de eieren 8 minuten koken.
    eieren koken
  • Was de sla en droog de sla in een slacentrifuge. Was de tomaten en komkommer en dep droog.
    sla centrifuge
  • Scheur of snij de slabladeren in stukken. Snij de komkommer en tomaten in plakjes of stukjes. Je kan eventueel de komkommer en tomaten eerst halveren en dan met een theelepel de zaadjes uit de komkommer en tomaten halen als je niet van zaadjes houdt. Snij de avocado in blokjes.
    komkommer-koriander salade
  • Doe de komkommer, avocado en tomaten in een slaschaal en meng door elkaar heen.
    komkommer, tomaat en avocado
  • Voeg de sla toe en maak een vinaigrette met de olijfolie en het citroensap of eventueel wat azijn en meng door de salade heen.
    Keto vinaigrette maken
  • Zet de pan met hardgekookte eieren onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer ze. Leg de eieren op de salade of haal het eigeel uit de eieren en meng dit met boter, peper en zout en vul de eieren ermee.
    salade met ei

Nutrition

Calorieën: 175kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vetten: 16g | Fiber: 1g | Netto koolhydraten: 2g | Macro vetten: 67% | Macro eiwitten: 25% | Macro koolhydraten: 8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.