Insalata Capricciosa

Insalata Capricciosa – dit recept heb ik van een lunchroom in een parkje in Viareggio. Het is een heerlijk frisse en makkelijke salade! En het past prima in een keto, koolhydraat-arm en glutenvrij dieet.

Insalata Capricciosa

Insalata Capricciosa betekent ’twijfelachtige salade’. Hoe het aan die naam komt weet ik niet, maar volgens mij bestaan er heel veel totaal verschillende recepten voor deze salade.

Deze versie is super makkelijk en lekker. Het ziet er ook mooi uit. Het is zo klaar, je hoeft namelijk alleen een paar eieren te koken of je kan natuurlijk ingemaakte eieren gebruiken. Je kan deze salade ook prima van te voren maken en in de koelkast bewaren.

Lichte maaltijd, gezonde lunch, ook om mee te nemen

Het zal veel makkelijker zijn om je aan het keto-dieet te houden, als je je eigen lunch meeneemt naar school of werk. Insalata Capricciosa kan je ook heel goed meenemen naar school of werk. Maak wat extra en doe het in een goed afsluitbare lunchbox.

Insalata Capricciosa

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: maaltijdsalade, 15 minuten maaltijd, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 646kcal

Ingrediënten

  • 50 gram rucola
  • 50 gram gemengde salade
  • 200 gram tomaten
  • 4 eieren
  • 200 gram tonijn in vleugje water
  • 60 gram zwarte olijven
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • theelepel grofgemalen peper
  • theelepel zout

Instructies

  • Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren er in leggen en 8 minuten laten koken.
  • Was de rucola en gemengde salade. Doe in een kom met koud water en ijsblokjes en laat staan terwijl je de andere ingrediënten klaar zet.
    kom met rucola en gemengde sla in water met ijsblokjes
  • Was de tomaten en snij in plakjes.
    Groene snijplank met in plakjes gesneden tomaat.
  • Laat de olijven uitlekken.
    Vergiet met zwarte olijven
  • Laat indien nodig de tonijn uitlekken. Als je tonijn in een vleugje water hebt, hoeft dit niet.
    Blikje met tonijn in een vleugje water
  • Maak een dressing van de olijfolie, azijn, peper en zout. Meng door de salade heen.
  • Pel de eieren en snij elk halve ei in drie langwerpige plakken.
  • Leg een laag gemengde sla met rucola op elk bord. Leg hier stukken tonijn, olijven, eieren en plakjes tomaat op.
    Insalata Capricciosa

Voedingswaarden

Calorieën: 646kcal | Bruto koolhydraten: 7g | Eiwit: 42g | Vetten: 50g | Sodium: 1110mg | Kalium: 701mg | Vezel: 3g | Vitamine A: 2380IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 13mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 3µg | Vitamine C: 23mg | Vitamine D: 8µg | Vitamine E: 8mg | Vitamine K: 96µg | Calcium: 128mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 95µg | IJzer: 4mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 70mg | Fosfor: 532mg | Selenium: 103µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 26%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.