overexercise

Kan je te veel bewegen?

We moeten meer bewegen. Je hoort dat vaak, ook van huisartsen. Toch is er steeds meer bewijs dat je wel degelijk uit moet kijken. Voor sommige mensen kan te veel beweging slecht zijn voor hun hart.

Wie moeten uitkijken?

Volgens recent onderzoek moet je vooral uitkijken als je tot nu toe weinig beweegt en/of als je aan hartproblemen leidt.

Als je op dit moment niet heel actief bent, lees dan verder voordat je enthousiast gaat sporten.

Overexercise

Volgens Professor Barry A Franklin, kan ‘overexercise’ leiden tot een hartaanval en/of andere hartstoornissen als je niet heel fit bent of als je een ongediagnosticeerde hartafwijking hebt.

Je moet vooral uitkijken met High Intensity Interval Training en lange afstanden lopen/fietsen. Dit kan al heel snel heel competitief worden en je kan jezelf dan makkelijk overvragen. Onderzoekers hebben naar de gegevens van driehonderd onderzoeken gekeken en vonden dat vooral deelnemers aan hun eerste thriathlon een veel groter risico liepen op een hartaanval.

Rustig opbouwen

Volgens Professor Franklin is het heel belangrijk dat als je op dit moment heel weinig fysieke activiteit doet, je rustig opbouwt. Begin met rustig te lopen. Zodra dit gemakkelijk wordt, kan je proberen regelmatig bergop te lopen (op een sportschool of hellinkjes) en dan wat licht te joggen.

Dit is heel relevant als je veel afgevallen bent. Er zijn heel wat mensen die dan overenthousiast worden en te hard gaan trainen. Sommige mensen willen misschien inhalen voor al die jaren dat ze weinig aan sport gedaan hebben. Dit is dus geen goed idee!

Doe het rustig aan, luister naar je eigen lichaam. Als je bij een sportschool zit, vertrouw dan op jezelf en niet op je trainer als die overenthousiast is. Spieropbouw heeft lang niet alleen met veel trainen te maken. Je kan je lichaamscompositie op meerdere manieren veranderen en het is belangrijk dat je dit doet op een manier die bij jouw lichaam past. Het is veel te makkelijk om te over trainen en dan blessures te krijgen, je zou de eerste niet zijn.

Link naar het onderzoek

Hier kan je een link naar het onderzoek van Professor Franklin vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.

Koop nu de Keto Prep lijst!

Koop nu de Keto Prep lijst!

Met deze Keto Prep lijst ben je op alles voorbereid. Je hebt voor meerdere weken voldoende boodschappen in huis.

Op deze lijst vind je niet alleen etenswaren, maar ook huishoudelijke producten en medicijnen.

Met deze Keto Prep lijst ben je op alles voorbereid. Je hebt voor meerdere weken voldoende boodschappen in huis.

Op deze lijst vind je niet alleen etenswaren, maar ook huishoudelijke producten en medicijnen.