Vegetarische Keralan kerrieschotel

Keto Keralan vegetarische kerrieschotel

Keto Keralan vegetarische kerrieschotel is een heerlijke, kruidige eenpansmaaltijd die er bovendien heel feestelijk uit ziet. Hij bevat 7 gram netto koolhydraten en dan heb je een flinke portie!

Druk? Maak de kruidenpasta al van tevoren

Het belangrijkste ingrediënt voor de keto Keralan vegetarische kerrieschotel is de Keralan kruidenpasta. Deze kruidenpasta kan je al van te voren maken. Je kan hem 2 weken in de koelkast bewaren. Deze kruidenpasta is zo gemaakt in de kleine kom van een keukenmachine of in het kommetje van een staafmixerr.

Als je geen keukenmachine of staafmixer hebt, kun je deze kruidenpasta maken door alle ingrediënten zo fijn mogelijk te snijden of te raspen. Dan even goed door elkaar mengen en het liefst nog even in de koelkast laten staan, zodat de smaak kan ontwikkelen.

Grillpan

Bloemkool krijgt veel meer smaak als je het eerst even grilt in een grillpan. Als je geen grillpan hebt kan je de bloemkoolplakken aan beide zijden in een koekenpan in wat olijfolie bakken. Op de barbecue zou natuurlijk ook prima kunnen!

Konjac rijst

Zelf serveer ik dit gerecht met konjac rijst. Konjac rijst heeft van zichzelf niet veel smaak maar wel de texture van rijst en past hier daarom goed bij. Bovendien is konjac rijst echt zo klaar! Je kan het bij de Action kopen of bij Body&Fit. Zoek dan op ‘Smart pasta’ en selecteer dan de optie voor rijst.

Zorg wel dat je extra water drinkt en neem niet meer dan 100 – 150 gram Konjac rijst per persoon neemt.

Vegetarische Keralan kerrieschotel

Keto Keralan vegetarische kerrieschotel

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vegetarisch, Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 752kcal

Ingrediënten

  • 800 gram bloemkool
  • 75 ml extra virgin olijfolie
  • 125 ml kokosolie
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel fenugriek zaadjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • handvol kerrieblaadjes
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode chili peper
  • 1 bos koriander
  • 2 tomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • 60 gram kikkererwten Bijvoorbeeld klein pakje Bonduelle

Instructies

Keralan kerriepasta

  • Schil het stuk gember en rasp het en doe het in de kleine kom van de keukenmachine. 
    gember
  • Maak de knoflook schoon en snij in stukjes voeg aan de kom toe. 
  • Was de bosuitjes en snij of knip in stukjes en voeg aan de kom toe.  
    bosuitjes in ringetjes snijden
  • Haal de zaadlijst uit de chili en snij of knip in stukjes en voeg ook aan de kom toe. 
    Chili peper in ringetjes snijden
  • Was de koriander en dep droog. Snij de steeltjes er vanaf en knip die in stukjes. Voeg aan de kom toe. Houd de blaadjes apart!
    koriander in kleine stukjes knippen
  • Zet de kom in je keukenmachine en blend alles tot een pasta. Je kan dit eventueel ook met een handblender doen. 
    Keralan kruidenpasta

Bloemkool grillen

  • Haal de bladeren van de bloemkool af en snij de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm dik. Smeer de plakken bloemkool goed aan beide kanten met de olijfolie in.
    bloemkool heel keto
  • Gril de plakken in een grillpan en grill ze aan beide kanten. Ze zijn klaar als je bruine lijntjes van de pan ziet. 
    Bloemkoolplakken grillen

Braadpan

  • Doe het kokosvet in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de mosterd en fenugriek zaadjes, kurkuma en kerrieblaadjes toe. Zet het vuur lager. 
  • Voeg de Keralan kerrie pasta toe aan de braadpan. 
    Kruidenmix voor keralan kerrieschotel
  • Was de tomaten en snij in kwarten, voeg aan de braadpan toe. 
  • Voeg de kokosmelk en kikkererwten nu ook toe. Snij de plakken gegrilde bloemkool in stukken van ongeveer 3×3 cm en voeg aan de braadpan toe. Draai het vuur nu naar hoog, zodat het snel gaat koken en begint in te dikken. 
    Keto keralan kerrieschotel
  • Strooi de korianderblaadjes over de kerrie schotel voordat je serveer. 
    Vegetarische Keralan kerrieschotel
  • Deze kerrie schotel is lekker met keto naan brood of konjac rijst. 

Nutrition

Calorieën: 752kcal | Bruto koolhydraten: 22g | Eiwit: 8g | Vetten: 75g | Fiber: 8g | Netto koolhydraten: 14g | Macro Vetten: 85% | Macro Koolhydraten: 11% | Macro Eiwitten: 4%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.