Menu
Menu
Menu
Keto kip-kerrie wraps

Keto kip kerrie wraps

Keto kip kerrie wraps zijn lekker, makkelijk en heel gezond!

Ik maak de wrap voor de kipkerrie wraps door een dunne omelet te bakken in een kleine koekenpan. De wraps zijn echt zo klaar. Het is daarom een goed idee om eerst de vulling te maken. Voor de kip kerrie wraps gebruij je een kip-kerrie vulling, maar je kan natuurlijk net zo goed een andere vulling gebruiken.

Verse kruiden in koud water leggen

Verse kruiden blijven nooit heel lang mooi in de koelkast. Daarom leg ik de koriander 10 minuten in een kommetje met ijskoud kraanwater. Daar fleurt het helemaal van op. Echt een heel groot verschil! Je kan dit ook met andere verse kruiden (peterselie, selderij, basilicum), sla of spinazie doen, als ze wat slapjes zijn geworden.

Champignons: een goede bron van kalium

Ik probeer in vrij veel gerechten bronnen van kalium toe te voegen. Je moet namelijk op een keto dieet net wat beter opletten dat je genoeg kalium binnenkrijgt. Dit geldt vooral in de eerste paar weken op het keto dieet.

Champignons zijn een goede bron van kalium.

Kipfilet of kippedij

Ik gebruik voor dit gerecht kippendijtjes. Kippendijtjes hebben meer vet en wat minder eiwitten dan bijvoorbeeld kipfilet. Dit maakt dat ze beter geschikt zijn als je ketogeen wilt eten.

Je moet namelijk je totaal aantal eiwitten wel een beetje in de gaten houden. Je lichaam kan namelijk als je te veel eiwitten binnenkrijgt, deze eiwitten ook in glucose omzetten. Dan kan je dus niet in ketose raken, terwijl dat nou net je doel is op een keto dieet, want je wilt immers een vetverbrander worden.

Bovendien is er nog een tweede voordeel van kippendijtjes: ze worden veel minder snel droog en hebben daardoor meer smaak. Dus ze passen niet alleen beter binnen dit dieet, ze zijn nog lekkerder ook!

Keto kip-kerrie wraps

Kip kerrie wraps

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Oosters
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 388kcal

Ingrediënten

Kip-kerrie vulling

  • 320 gram kippedijtjes zonder bot en vel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram champignons
  • 1 tomaat zonder vruchtvlees en pitjes (alleen de buitenkant)
  • 1 groene paprika
  • 4 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder voeg meer toe als je dat lekkerder vindt
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • paar takjes koriander

Kerrie wraps

  • 8 eieren
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels milde olijfolie

Instructies

Kip-kerrie vulling

  • Leg de koriander in een kommetje met heel koud kraanwater om op te frissen.
  • Maak de knoflook en ui schoon en snij of hak ze in kleine stukjes.
    keto ui en knoflook snijden
  • Doe de olijfolie in een braadpan of wok op hoog vuur. Zodra de olie heet is de knoflook en ui toevoegen, zet het vuur nu op matig hoog. Snij de kippedijtjes ondertussen in stukjes of reepjes.
    keto olijfolie in pan
  • Zodra de ui en knoflook beginnen te kleuren voeg je de kippedijtjes toe. Voeg nu ook de kerriepoeder toe en roer alles even doorelkaar heen.
    keto ui, knoflook en kip in wok
  • Was de tomaat, paprika en champignons. Snij de tomaat doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Je kan het in een bakje in de koelkast bewaren om voor iets anders te gebruiken (of invriezen). Haal de zaadlijsten uit de paprika. Snij de groenten in kleine stukjes.
    keto tomaat en paprika snijden
  • Zodra de kippedijtjes allemaal dichtgeschroeid zijn kan je de tomaat, paprika en champignons toevoegen. Even doorroeren en het vuur zo nodig nog wat lager zetten. Laat dit rustig doorbakken terwijl je de wraps maakt.

Wraps

  • Zet een kleine koekenpan op hoog vuur en doe er 1 theelepel milde olijfolie in. Laat goed heet worden.
    keto olie in pan
  • Je kan het beslag voor één wrap per keer maken of voor alle wraps tegelijk. Het laatste is het snelst. Breek de eieren in een kom en voeg de kerriepoeder toe. Heel goed loskloppen!
  • Zet het vuur nu flink lager naar matig laag. Doe een halve soeplepel beslag in de koekenpan.
    keto ei en kerrie in pan
  • Kantel de pan, zodat het beslag de hele bodem van de pan bedekt. Je wilt een dun laagje beslag zodat je een dunne wrap krijgt die je makkelijk kan oprollen.
    keto pan kantelen
  • Na ongeveer 10 seconden ga je voorzichtig met een bakspaan de zijkanten van de omelet van de pan losmaken. Zodra je ziet dat de bovenkant van je omelet aardig droog begint te worden (ongeveer 1-1,5 minuut), draai je je omelet voorzichtig om. Zodra de randen gaan omkrullen (dat is al heel snel!) haal je je omelet eruit.
    keto randen losmaken
  • Herhaal dit totdat je alle wraps hebt gemaakt. Je doet alleen meer olie in de pan als je merkt dat je wrap aan de bodem begint vast te zitten. Als dit niet gebeurt hoef je geen olie toe te voegen.
  • Zodra je al je wraps gemaakt hebt, leg je ze op een grote snijplank of schaal om ze te gaan vullen. Eerst wel even de koriander uit laten lekken en droog deppen. Snij of hak het in stukjes en voeg dan aan de kip-kerrie mix toe. Zet het vuur uit.
    keto koriander
  • Doe 2 eetlepels kip-kerrie mix in het midden van een wrap. Zeg maar een soort worstje dat in de wrap ligt. Vouw de wrap dicht en leg op een schaal. Herhaal voor de andere wraps.
    keto wrap vullen

Notities

Ik reken twee kip-kerrie wraps per persoon.

Nutrition

Calorieën: 388kcal | Bruto koolhydraten: 8g | Eiwit: 27g | Vetten: 19g | Fiber: 3g | Netto koolhydraten: 5g | Macro vetten: 37% | Macro eiwitten: 53% | Macro koolhydraten: 10%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​