Menu
Menu
Menu
Keto mini pizza's

Keto mini pizza’s

Deze keto mini pizza’s zijn natuurlijk niet met brooddeeg gemaakt, ze zijn dus ook glutenvrij.

De combinatie van eieren, mayonaise en kokosmeel lijkt misschien heel vreemd, maar probeer zelf maar. Het werkt echt! Je kan je eigen mayonaise binnen 5 minuten maken, klik hier voor het recept.

Het is belangrijk om het zout toe te voegen, dat geeft de bodem namelijk extra smaak! Bovendien moet je zorgen dat je op een keto dieet voldoende zout binnenkrijgt. In bewerkte voeding zit vaak heel veel zout (te veel zout), maar aangezien je dat niet meer eet als je een keto dieet volgt, moet je zelf dus wel wat zout gebruiken als je kookt.

Keto mini pizza’s: lunch, snack, party-food, picknick

Deze lekkere kleine pizza’s, ook wel pizzette genoemd, zijn lekker als lunch en ook prima geschikt om mee te nemen naar werk of school.

Kookring

De bodem is niet zo stevig als die van een gewone pizza, maar je kan deze mini pizza’s wel prima optillen. Het is wel belangrijk om ze daarom niet te groot te maken. Je kan ze mooi rond krijgen door een kookring te gebruiken.

Leuk gerecht om samen met kinderen te maken

Kinderen vinden het ontzettend leuk om pizza’s te versieren. Dit is dus een leuk gerecht om samen met kinderen te maken.

Keto mini pizza's

Keto mini pizza's

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Lichte maaltijd, Lunch, Party food
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 ml mayonaise
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree Check hoeveel koolhydraten erin zitten, want dat verschilt nogal per merk.
  • 1 pakje mozzarella
  • 25 gram plakjes chorizo
  • 3 cherry tomaatjes
  • 3 basilicum blaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200º celsius.
  • Klop de eieren en de mayonaise in een kom met een handmixer.
  • Doe het kokosmeel, de bakpoeder, zout en uienpoeder in een andere kom en meng doorelkaar.
  • Schep nu de droge meelmix voorzichtig door het eiermengsel (het moet luchtig blijven, dus niet hard roeren). Laat een minuut of 5 staan zodat de bakpoeder kan werken.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een kleine koekepan.
  • Schep een beetje van het beslag in de koekepan. je wil pizzabodems krijgen van ongeveer 8 cm diameter want anders zijn ze moeilijk te keren.
  • Zodra het beslag in de pan is, het vuur wat lager zetten. Na een aantal minuten keren.
  • Zodra beide kanten bruin zijn, de pizza bodem uit de pan halen en op een ovenplaat met een stuk bakpapier leggen. Maak nu de volgende pizza bodems totdat al het beslag op is.
  • Smeer op elke pizza bodem een dun laagje tomatenpuree.
  • Leg er nu een paar plakjes mozzarella of chorizo op. Strooi er wat fijngemalen parmezaanse kaas over en leg er eventueel wat plakjes cherry tomaat op.
    Keto mini pizza's
  • Bak in 10-15 minuten in de oven - de pizza's zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 250kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vetten: 24g | Fiber: 1g | Netto koolhydraten: 2g | Macro vetten: 75% | Macro eiwitten: 19% | Macro koolhydraten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​