Menu
Menu
Menu
Keto poffertjes

Keto poffertjes met frambozen

Keto poffertjes maak je niet met bloem maar met ricotta. Klik hier voor mijn YouTube instructie video.

Deze poffertjes bevatten ongeveer de helft van de hoeveelheid vet vergeleken met mijn standaard keto poffertjes recept. Dit komt doordat je geen slagroom en minder boter gebruikt.

Dit recept is vooral geschikt als je al langere tijd in ketose bent en dus in staat bent om je eigen lichaamsvet te verbranden. Je hebt dan minder vetten in je voeding nodig en je macro’s zijn daarom anders. Dit is waarom de fat-adapted menu’s andere macro’s hebben dan de keto starter menu’s.

Keto poffertjes maken met zelfgemaakte ricotta

Keto poffertjes met frambozen

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch, Party food
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 440.94kcal

Ingrediënten

Keto poffertjes

  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 1 eetlepel psyllium bijvoorbeeld Livinggreens psyllium vezels
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 gram frambozen

Instructies

Keto poffertjes

  • Laat de eieren op kamertemperatuur komen door ze 15 minuten van te voren uit de koelkast te halen of 5 minuten in lauw kraanwater te leggen.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Als je je eigen ricotta hebt gemaakt, gebruik dan een staafmixer of handmixer totdat er geen/weinig klontjes meer zijn. Als je ricotta uit de winkel hebt hoeft dit niet.
  • Voeg nu de ricotta, de bakpoeder (optioneel), vanille extract en de psyllium aan de losgeklopte eieren toe en meng goed doorelkaar met een vork.
  • Laat het beslag 5-10 minuten staan, zodat het wat steviger wordt.
  • Verwarm een gietijzeren poffertjespan op hoog vuur zodat hij goed heet wordt. Vet de pan dan in met roomboter met een kwast en zet het vuur lager.
  • Doe nu een lepel beslag in elk vakje in de pan. Zorg dat je het vuur nu lager hebt staan!
  • Bak het poffertje 2-4 minuten op de ene kant (afhankelijk van hoe groot het poffertje is). Als de bovenkant droog begint te worden het poffertje met een lepel omdraaien en de andere kant bakken. Herhaal totdat al het beslag op is.
  • Serveer met de frambozen.
    Keto fruit? Frambozen

Nutrition

Calorieën: 440.94kcal | Bruto koolhydraten: 15.45g | Eiwit: 25.79g | Vetten: 30.6g | Fiber: 6.95g | Netto koolhydraten: 9g | Macro vetten: 47% | Macro eiwitten: 40% | Macro koolhydraten: 13%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​