Killing for profit, kijk naar deze video

Killing for profit – over de belangen van burgers en de belangen van industrie

Wie bepaalt het voedingsadvies, bij ons beter bekend als de schijf van vijf? Denk je dat dit advies op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd is? Of komt het voedingsadvies mede tot stand door de lobby van de voedingsindustrie, die graag hun spullen verkopen?

Medicijnen en operaties

Wie bepaalt wat voor medicijnen wanneer nodig zijn? Wie bepaalt welke operaties gebruikt worden en waarom?

Worden deze beslissingen genomen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek? Wordt er gezorgd dat de voordelen voor de patiënt groter zijn dan de nadelen (riscico’s, neveneffecten)?

Of maken artsen, overheden en toezichthouders beslissingen onder druk van de lobby van de farmaceutische industrie? Worden sommige medicijnen voorgeschreven, zelfs als het bekend is dat ze patiënten ziek maken?

Worden sommige operaties uitgevoerd, waar patiënten niks aan hebben of zelfs met negatieve gevolgen voor patiënten zodat de laatste medische technologieën winst maken? Staan artsen en overheden dit toe of werken ze hier zelfs aan mee?

Het belang van de patiënt

Gaat het hier meer om winst voor grote bedrijven dan om het belang van de patiënt? Wie komt op voor de patiënt? Staan (sommige of vele) artsen, beleidsmakers en overheden onder invloed van de farmaceutische en voedingsindustrie?

Wat kan jij hier aan doen?

Informatie

Hoe zorg jij dat jij geen medicijnen krijgt voorgeschreven die je ziek maken of geen onnodige operaties ondergaat? Hoe betrouwbaar is de informatie die farmaceuten verstrekken over hoe goed een medicijn werkt en de mogelijke bijwerkingen?

Ik denk dat dit misschien wel de belangrijkste video over onze voeding, farmaceuten en artsen dit jaar is.

Wat vinden bekende wetenschappers en artsen hiervan?

Bekende wetenschappers en artsen praten over het nut (of niet) van operaties en statines voor  hart- en vaatziekten, de lobby van de suiker-industrie en hoe die beïnvloedt hoe de nationale richtlijnen voor een gezonde voeding (in Nederland de schijf van vijf) worden vastgesteld.

Er wordt ook ingegaan op de crisis in de gezondheidszorg door de diabetes epidemie en wat wij er zelf aan kunnen doen om te zorgen dat we geen diabetes krijgen of als je al diabetes hebt om er vanaf te komen (want in het geval van diabetes 2, en soms zelfs in het geval van diabetes 1, is het mogelijk om er vanaf te komen!).

Video: Killing for profit

Kijk naar deze video (in het Engels) en oordeel zelf.  Dit is een presentatie van een aantal bekende artsen, waaronder de beroemde cardioloog Aseem Malhotra, aan het Europese parlement

 

 

Health experts’ call for inquiry into excess prescription drug deaths

aseem-malhotra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We’re amid a major public health crisis, with a worsening epidemic of obesity and type 2 diabetes all around the world. Poor diet and lifestyle habits are often blamed. But not enough light has been shed on how Big Pharma (and Big Food) may be fuelling the crisis.

Fortunately, top European health experts are now attempting to shine a light on the industry’s deception of the public:

Poor quality research, influenced by vested interests has resulted in an epidemic of misinformed doctors and misinformed patients leading to poor clinical outcomes and the unwitting practice of unethical medicine due to the lack of transparency in the prescription of medications, which are now estimated to be the third most common cause of death after heart disease and cancer.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *