Menu
Menu
Menu
Op een keto dieet kan je ook macadamia noten eten.

Macadamia nootjes

Op het keto dieet probeer je geen tussendoortjes te eten. Als dit niet lukt, dan is het heel belangrijk om in elk geval de juiste tussendoortjes te kiezen. Je wilt iets kiezen met weinig koolhydraten en voldoende vetten en/of eiwitten om je een gevoel van verzadiging te geven.

Als je al langere tijd met overgewicht kampt is de kans groot dat je een vorm van leptine resistentie hebt. Dit betekent dat vetten je minder snel een gevoel van verzadiging geven dan eiwitten. In zo’n situatie zijn macadamia nootjes niet de beste keus en kan je beter een tussendoortje hoog in eiwitten (gekookt ei, stukje vlees, haring) eten. Je kan ook eerst proberen om een kopje drinkbouillon te nemen en te kijken of je dan nog steeds heel hongerig bent.

Als je toch graag nootjes wilt eten kan het een beter idee zijn om ze als deel van je maaltijd te eten. Je kan er dan voor zorgen dat je ook voldoende eiwitten in je maaltijd hebt om voor een gevoel van verzadiging te zorgen. Je wilt namelijk niet een hele zak macadamia nootjes eten, want dat zal afvallen moeilijker maken. Bovendien kan je er dan tegelijkertijd voor zorgen dat je drie maaltijden per dag zonder tussendoortjes eet.

Het is dus beter om je lunch eerder op de dag te eten als je vroeger op de ochtend al heel veel trek hebt, dan om eerst een tussendoortje (zelfs een keto tussendoortje) en dan daarna nog eens lunch te eten. Hetzelfde geldt voor avondeten, maar zorg dan wel dat je niet later op de avond gaat snacken, neem in zo’n situatie bijvoorbeeld een kopje drinkbouillon of groene thee.

Op een keto dieet kan je ook macadamia noten eten.

Macadamia nootjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 2 minuten
calorieën: 538.5kcal

Ingrediënten

  • 75 gram macadamia nootjes

Instructies

  • Doe de nootjes in een schaaltje en doe er eventueel een beetje zeezout of Himalaya zout overheen.

Nutrition

Calorieën: 538.5kcal | Bruto koolhydraten: 10.37g | Eiwit: 5.93g | Vetten: 56.83g | Fiber: 6.45g | Netto koolhydraten: 4g | Macro vetten: 85% | Macro eiwitten: 9% | Macro koolhydraten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​