Menu
Menu
Menu

Menu samenstellen

Je menu samenstellen is net iets anders op het keto dieet. Je begint met je energiebehoefte vast te stellen. Je energiebehoefte is niet constant, als je bijvoorbeeld afvalt wordt je energiebehoefte lager. Als je veel gaat sporten en daardoor meer spiermassa krijgt word je energiebehoefte hoger. Bovendien hangt je energiebehoefte ook van een aantal andere factoren af. 

Vervolgens bepaal je de optimale hoeveelheid vetten voor wat je wilt bereiken. Als je net met het keto dieet begint eet je meer vet dan als je fat-adapted bent en nog gewicht wilt verliezen. Als je je gewicht constant wilt houden, eet je meer vetten. Sowieso komt het grootste deel van je energiebehoefte uit gezonde vetten, want dat zorgt er voor dat je in ketose kan blijven. 

Je gaat dan bepalen hoeveel eiwitten je nodig hebt. Mannen hebben meer eiwitten nodig dan vrouwen, als je veel sport of spieren aan het opbouwen bent, heb je ook meer eiwitten nodig en hetzelfde geldt als je in de menopauze zit. 

Koolhydraten is eigenlijk het eenvoudigst. De maximale hoeveelheid koolhydraten die je per dag eet is zo’n 20-25 gram, maar minder mag ook. 

Het is natuurlijk ook belangrijk om te zorgen dat je voldoende Omega 3 vetzuren binnenkrijgt, want die gaan chronische ontstekingen tegen. Dus als je een weekmenu samenstelt, zorg er dan voor dat je minimaal 1x maar bij voorkeur 2x vis eet, waarvan 1x vette vis. Vitamines en mineralen zijn ook heel belangrijk. Door gezond en gevarieerd te eten zal dit geen probleem zijn op het keto dieet. Alleen als je vegetarisch bent moet je wel opletten, de kans dat je anders tekorten krijgt is dan namelijk wel aanwezig. 

Als je lid bent van Keto-Recepten is een menu samenstellen een stuk makkelijker. Eerst bekijk je met de macro calculator wat jouw ideale hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten zijn en vervolgens kan je met de menu planner je eigen menu opstellen. 

 

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Het Grote Keto Kookboek

Het Grote Keto Kookboek

In het Grote Keto Kookboek vind je 85 keto-recepten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Alle recepten zijn makkelijk te volgen, en je kunt kiezen tussen zeer uitgebreide maaltijden, of snelle maar toch vullende maaltijden.

In dit boek kan je ook lezen hoe het keto dieet precies werkt, wat je wel en niet kan eten en drinken, wat keto griep is en nog veel meer. Ook kan je vinden waarom het keto dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook een heleboel andere gezondheidsvoordelen heeft en hoe het je helpt om emotioneel beter in je vel zitten. Verder vind je handige tips en interessante weetjes over ingrediënten en kooktechnieken.

cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​