Keto Courgette spaghetti carbonara

Pasta

Pasta op een keto-dieet of ben je op zoek naar glutenvrije pasta?

Op een keto of glutenvrij dieet kan je natuurlijk geen echte pasta eten, want dat is gemaakt van durum-tarwe. Durum tarwe is een harde tarwesoort. Tarwe (hetzelfde geldt voor alle granen, dus ook spelt etc.) is hoog in koolhydraten, dus kunnen niet gegeten worden als je een keto-dieet volgt. En vooral durum tarwe is ook hoog in gluten.

Pasta vervangen op een keto-dieet

Ik vervang traditionele spaghetti door courgette spaghetti. Courgette spaghetti kook je in één minuut in de magnetron, want dan blijft het lekker knapperig (‘al dente’). Het is dus nog sneller klaar dan ‘gewone’ spaghetti.

Ik gebruik zelf deze spiraalsnijder om spaghetti te maken. Hij is heel makkelijk te gebruiken en ik heb binnen 1 minuut een hele courgette in spaghetti gemaakt! Supersnel dus!

Ik maak met aubergines een hele lekkere lasagna.  Ook die is veel sneller klaar dan gewone lasagna en wij vinden deze lasagna nog veel lekkerder ook!

Pasta vervangen op een koolhydraat-arm/glutenvrij dieet

Als je niet ketogeen, maar wel koolhydraat-arm eet, mag je meer koolhydraten per dag. Je kan dan hele lekkere rode linzen pasta kopen. Wij vinden dat die pasta zeker net zo lekker is als gewone pasta.

Je kan rode linzenpasta ondermeer bij de AH en Jumbo kopen. AH heeft deze rode linzen penne. Jumbo heeft deze rode linzen strozzapreti en ook deze linzenpasta.

De Ekoplaza heeft ook een hele lekkere linzen fusili tricolore (dus met drie kleuren). Staat superleuk op tafel en heel lekker en gezond natuurlijk!

Verder kan je ook een groene erwten-pasta kopen. Wij vonden die echt helemaal niet lekker. Er zijn ook andere pasta’s gemaakt van kastanjemeel, kikkererwtenmeel, spelt, etc., maar die zijn wel hoger in koolhydraten.

 

[wpupg-grid id=”pasta”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *