Keto pulled pork

Pulled pork

Ik heb dit recept voor pulled pork, gebaseerd op een Jamie Oliver recept uit zijn Comfort Food boek. Dit boek staat echt vol met superlekkere recepten vanuit de hele wereld. Dit zijn wel gerechten die iets langer duren om te maken. Lekker voor in het weekend of voor speciale gelegenheden.

Pulled pork

Zelf maak ik Pulled pork het liefst in de slowcooker. Bij dit gerecht is het niet dat je de ingrediënten direct in de slowcooker kan doen. Het vlees moet namelijk eerst goed gebruind worden in een braadpan.

Het is ook belangrijk dat je stuk vlees groot genoeg is om goed langdurig te kunnen braden. Ik zou minimaal een stuk procureur van 500 gram nemen, een kilo is nog beter. Wat je over hebt, kan je natuurlijk prima invriezen.

Keto pulled pork

Je hebt een vrij vet stuk varkensvlees (nek, schouder van het varken) nodig, zodat het niet uitdroogt als je het in de slowcooker kookt. Je gebruikt namelijk maar weinig vloeistof bij dit gerecht, dus het vlees moet zelf genoeg vet hebben.

Chinese invloed

Ik vind de combinatie van granaatappelsap met Five spice kruidenmix, verse gember en pruimen echt superlekker. Je zou misschien denken dat dat niet kan op een keto dieet, maar je hebt maar weinig nodig. Zorg wel dat je een soja saus uitkiest die heel laag in koolhydraten is (dus geen ketjap, want daar zit veel suiker in).

Ingrediënten keto pulled por

Jamie voegt ook nog suiker aan dit recept toe, maar dat laat ik eruit. Zonder suiker krijg je nog steeds een hele dikke stroperige saus, dus het kan prima zonder suiker.

Verder voegt hij pruimenjam toe, maar ik voeg twee in stukken gesneden (niet te grote) verse pruimen toe.

Granaatappel

Keto pulled pork: granaatappelVoor dit recept heb je granaatappelsap nodig.

Je kan dat heel makkelijk zelf maken door de pitten van 1 granaatappel met een handblender tot een pulp te vermalen. Schenk de pulp door een zeefje en je hebt granaatappelsap. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je alleen de pitten gebruikt en al de witte vliesjes van de pitten afhaalt, want die zijn heel bitter.

Keto pulled pork: granaatappelsapJe kan eventueel ook ingevroren granaatappelpitten kopen en die gebruiken. Je hebt dan aan een half pakje genoeg. Pureer de pitten en doe door een zeefje zodat je alleen het sap overhoudt. De pulp kan je door yoghurt doen als toetje.

Kijk uit want de pulp is  vrij hoog in koolhydraten. Neem anders een lepeltje door je yoghurt en vries de rest in in een ijsblokjes tray.

Je kan dan af en toe een blokje ontdooien voor door de yoghurt of wafels of poffertjes. Je mengt het door het beslag heen als een smaakmaker.

Lekker met pitta broodjes en een salade

Zelf vind ik pulled pork heel lekker in een keto pita broodje met een salade van komkommer, koriander en citroen. Je kan er ook een lekkere (yoghurt) dip bij maken.

Keto pulled pork

Pulled pork

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vlees
Keuken: Chinees
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 518kcal

Ingrediënten

Vlees

  • 500 gram procureur
  • 50 ml extra virgin olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • peper en zout

Saus

  • 1 shallot
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 ml granaatappelsap
  • 5 cm verse gember
  • 1 theelepel Chinese Five Spice
  • 2 eetlepels Kikkoman Tamari soja saus
  • 2 pruimen

Knoflook saus

  • 40 ml mayonaise
  • 30 ml yoghurt
  • 15 ml extra virgin olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Als je een verse granaatappel gebruikt, kneed hem dan goed aan de buitenkant, zodat de pitjes goed loskomen. Snij de granaatappel doormidden en doe de pitjes in een beker voor een handblender. Zorg dat je de witte vliesjes van de pitjes afhaalt.
    Granaatappelpitten pureren
  • Pureer de granaatappelpitten. Doe de puree door een zeefje zodat je alleen het sap overhoudt.
    Keto pulled pork: granaatappelsap
  • Verhit de olie en boter in een braadpan. Wrijf ondertussen het vlees aan alle kanten goed met peper en zout in.
    Keto pulled pork: kies voor vetter vlees
  • Bak het vlees op matig-hoog vuur aan alle kanten bruin. Zet ondertussen de slowcooker aan. Als je dit gerecht in 4 uur wilt maken zet je de slowcooker op de hoge stand. Als je het in 8 uur wilt maken zet je de slowcooker op de lage stand.
    Het vlees aan alle kanten bruinen.
  • Zodra het vlees aan alle kanten gebruind is, doe je het in de slowcooker met de deksel erop.
    Keto koken en weinig tijd: slowcooker!
  • Voeg de helft van het granaatappelsap toe aan de braadpan, schraap goed over de bodem van de pan zodat eventuele vleesresten loskomen.
    Keto pulled pork
  • Maak de shallot en knoflook schoon en snij of hak in stukjes. Maak de gember schoon en rasp de gember of snij in stukjes.
    Keto pulled pork
  • Zet het vuur nu lager en voeg de shallot, knoflook en gember toe. Was de pruimen, haal de pitten eruit en snij in stukjes. Voeg aan de braadpan toe. Voeg de soja saus ook aan de braadpan toe en roer alles even goed door. Schenk deze saus nu over het vlees in de slowcooker.
    Keto pulled pork
  • Wentel het vlees in de saus zodat het aan alle kanten bedekt is met saus en keer het vlees eventueel even om. Dit moet je als het kan elk uur tot elke twee uur herhalen om te zorgen dat het vlees niet kan uitdrogen. Er zit namelijk niet heel veel saus in de slowcooker. Eventueel kan je wat extra water toevoegen.
  • Laat het vlees in 4 uur op de hoge stand of in 8 uur op de lage stand gaar bakken. Zelf vind ik 8 uur op de lage stand het lekkerst!
    Keto pulled pork met knoflooksaus

Knoflooksaus

  • Pel het teentje knoflook en snij het in heel kleine stukjes. In plaats van verse knoflook kan je ook knoflookpoeder gebruiken.
    Snij de knoflook in kleine stukjes
  • Meng de olijfolie, yoghurt en mayonaise door elkaar heen en meng hier de knoflook doorheen.
    Gebruik biologische yoghurt als starter voor je yoghurt

Nutrition

Calorieën: 518kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 25g | Vetten: 42g | Fiber: 2g | Netto koolhydraten: 9g | Macro vetten: 55% | Macro eiwitten: 33% | Macro koolhydraten: 12%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.