Menu
Menu
Menu

Ribkarbonades met paprikasaus

Ribkarbonades hebben minder vet dan bijvoorbeeld schouderkarbonades. Het is daarom een goed idee om ze met een andere bron van vet te eten. Ik serveer ze met deze romige paprikasaus.

Deze saus is natuurlijk lekker met het vlees, maar ook heel lekker met de bloemkool. Je hoeft de bloemkool. Serveer de bloemkool daarom zonder het te pureren. Je kan een hele bloemkool koken, maar dit duurt wel flink langer om te koken of de bloemkool in roosjes snijden. Afhankelijk van de grootte van de roosjes, is de bloemkool dan veel sneller gaar.

De stronk kan je ook in stukjes snijden (niet te groot) en meekoken. Ook de stronk is een goede bron van vitamines en mineralen.

Ribkarbonades met paprikasaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Rate
Gang: Vlees
Keuken: Nederlands
Porties: 4 personen
calorieën: 1006kcal

Ingrediënten

Karbonades met paprikasaus

  • 600 gram ribkarbonades
  • 150 gram roomboter
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • peper en zout

Gekookte bloemkool

  • 800 gram bloemkool
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

Karbonades

  • Wrijf de karbonades in met peper en zout.
  • Smelt de boter in een braadpan. Zodra de boter gesmolten is bak je de karbonades aan beide kanten bruin op matig-hoog vuur.
  • Laat de karbonades nu op matig vuur in 20 minuten gaar bakken.
  • Zodra de karbonades gaar zijn leg je ze op een schaal en dek je de schaal af met aluminium folie zodat ze warm blijven.

Paprikasaus

  • Haal de pan van het vuur en voeg de mascarpone aan de warme pan toe. Laat de mascarpone smelten, terwijl je het even doorroert.
  • Meng de room met de paprikapoeder en voeg dit mengsel toe aan de braadpan. Roer even door.
  • Giet de saus over het vlees. Serveer met bijvoorbeeld gekookte bloemkool.

Bloemkool

  • Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Je kan ook diepvries bloemkool gebruiken, maar ontdooi het dan eerst.
  • Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water zodat ze net onder staan. Voeg wat zout toe.
  • Breng aan de kook en kook in een minuut of 10-15 gaar. Hoe lang het duurt hangt af van de grootte van de bloemkoolroosjes. De bloemkool is gaar als je er met een vork in kan prikken zonder dat ze uit elkaar vallen.
  • Giet de bloemkoolroosjes af en strooi er wat nootmuskaat overheen.

Nutrition

Calorieën: 1006kcal | Bruto koolhydraten: 13g | Eiwit: 42g | Vetten: 88g | Fiber: 4g | Netto koolhydraten: 9g | Macro vetten: 63% | Macro eiwitten: 30% | Macro koolhydraten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​