Menu
Menu
Menu
Roerei met zalm

Roerei met gerookte zalm (F.A)

Roerei met gerookte zalm is een lekker, makkelijk en snel keto ontbijt.

Goede bron van Omega 3 vetzuren

Dit is een goede manier om te zorgen dat je voldoende vette vis eet.

Vette vis is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid, omdat het Omega 3 vetzuren bevat en daar krijgen de meesten van ons niet genoeg van binnen via onze voeding. Je kan dan wel supplementen nemen, maar het is niet bewezen dat die ook daadwerkelijk werken.

Hier kan je meer lezen over het belang van voldoende Omega 3 vetzuren.

Fat-adapted? Dan wat minder vet toevoegen

Dit recept is een aangepaste versie van mijn oorspronkelijke recept voor roerei met gerookte zalm. Als je net met het keto dieet begint, eet je namelijk extra veel vet. Dit is om de overgang naar vet als belangrijkste brandstof makkelijker te maken en om te zorgen dat je je hongergevoel sneller onder controle krijgt.

Als je het keto dieet al wat langer volgt en in staat bent om continu in ketose te blijven, dan kan je de hoeveelheid vet die je dagelijks eet iets gaan afbouwen. De reden hiervoor is dat je lichaam nu in staat is om lichaamsvet te verbranden om aan energie te komen. Dit is dus alleen mogelijk als je ook daadwerkelijk in ketose bent en blijft!

Je bent dan namelijk fat-adapted of zit in het proces om fat-adapted te worden (dit duurt in het algemeen 8-12 weken). Hier kan je daar meer over lezen.

Ook nu komt het grootste deel van je energiebehoefte nog steeds uit gezonde vetten, dit blijft natuurlijk zo. Dit is ook niet zo heel moeilijk want 1 gram vet bevat 9 kcalorieën terwijl 1 gram eiwit of 1 gram koolhydraten slechts 4 kcalorieën bevatten. Het betekent dus zeker niet dat je enorme hoeveelheden vet hoeft te eten en juist in deze fase is het mogelijk om je vet hoofdzakelijk uit vlees en vis te halen in plaats van mayonaise, boter, etc.

Roerei met zalm

Roerei met gerookte zalm (F.A)

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Snel keto ontbijt
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 227kcal

Ingrediënten

  • 25 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 10 gram boter of extra vierge olijfolie

Instructies

  • De zalm in kleine reepjes snijden.
    Snij de zalm in reepjes
  • Dan de boter op matig vuur verwarmen. Zodra de boter gesmolten is, maar nog wel licht van kleur, de zalm toevoegen. Af en toe even roeren, zodat de zalm aan alle kanten lichtroze wordt. De boter mag niet bruin worden.
  • Nu de eieren goed los kloppen en over de zalm schenken. Nu blijven roeren met een vork of lepel totdat het ei bijna droog is. Dan van het vuur halen want het zal nog even doorkoken.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen. Haal van het vuur terwijl het ei er nog wat vochtig uitziet, want het blijft nog even doorkoken.

Nutrition

Calorieën: 227kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 16g | Vetten: 18g | Netto koolhydraten: 1g | Macro vetten: 51% | Macro eiwitten: 46% | Macro koolhydraten: 3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Het Grote Keto Kookboek

Het Grote Keto Kookboek

In het Grote Keto Kookboek vind je 85 keto-recepten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Alle recepten zijn makkelijk te volgen, en je kunt kiezen tussen zeer uitgebreide maaltijden, of snelle maar toch vullende maaltijden.

In dit boek kan je ook lezen hoe het keto dieet precies werkt, wat je wel en niet kan eten en drinken, wat keto griep is en nog veel meer. Ook kan je vinden waarom het keto dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook een heleboel andere gezondheidsvoordelen heeft en hoe het je helpt om emotioneel beter in je vel zitten. Verder vind je handige tips en interessante weetjes over ingrediënten en kooktechnieken.

cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​