Keto roerei op zijn Italiaans

Keto roerei op zijn Italiaans

De Italiaanse naam voor roerei is ‘uova strapazzate con pomodori’. Ik denk dat veel Italiaanse kinderen hiermee groot gebracht zijn.

Slow food is niet voor niks Italiaans

Het is heel anders dan mijn andere roerei gerechten, want die zijn supersnel klaar. Zoals met best wel veel Italiaanse gerechten duurt uova strapazzate wat langer. Je moet het op een vrij laag vuur langere tijd laten garen. Het voordeel van deze kookmethode is dat je gerecht veel meer smaak krijgt.

Het is niet voor niets dat de ‘slow food’ beweging in Italië is begonnen. Deze beweging is een reactie op ‘fast food’.

Het idee erachter is dat je lokaal geproduceerd eten, dat op een milieu vriendelijke en diervriendelijke manier geproduceerd is, gebruikt en dat op traditionele manier bereid.

Je neemt de tijd om te eten en er van te genieten.  Het is een totaal andere manier van met voedsel en voeding omgaan. Dit traditionele Italiaanse gerecht past hier dus prima bij.

Het is dus echt een lekker gerecht voor in het weekend, misschien brunch op zondag met keto bagels of keto beschuitjes. Het lijkt misschien heel simpel en dat is het ook, maar het heeft oh zo veel smaak!

‘Het beste van de Italiaanse keuken’ van Carla Bardi

Ik heb dit recept voor uova strapazzate con pomodori uit  ‘Het beste van de Italiaanse keuken’ door Carla Bardi. Dit is een prachtig kookboek met 200 authentieke Italiaanse recepten, geschreven door de Italiaanse chef-kok Claudia Bardi.

Het bevat recepten voor hele lekkere voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, maar ook gebak en koekjes. Voor alles wat wils dus.

Sommige van de recepten moet je wel een beetje aanpassen voor een ketogeen dieet, want het is natuurlijk geen ketogeen kookboek.

Keto roerei op zijn Italiaans

Roerei op zijn Italiaans: Uova strapazzate con pomodori

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 373kcal

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 3 vleestomaten
  • 50 gram roomboter
  • 50 ml extra virgin olijfolie
  • 15 gram verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt de boter met de olijfolie in een diepe koekepan op matig vuur. Laat de boter niet bruin worden.
  • Was de tomaten en dep ze droog met keukenpapier. Snij ze in kleine stukjes.
  • Was de basilicum en dep droog met keukenpapier. Houdt een paar blaadjes apart om mee te garneren. De rest van de basilicum in stukjes hakken of snijden.
  • Doe de tomaten en fijngehakte basilicum in de koekepan en laat ze 5-10 minuten sudderen, zodat de tomaten niet meer heel nat zijn.
  • Klop de eieren goed los in een kom.
  • Voeg de eieren aan de tomaten toe en roer voorzichtig totdat de eieren gaar zijn. Dit duurt 5-10 minuten, afhankelijk van de pan en hoe hoog het vuur is. Je wilt niet dat de eieren helemaal droog zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer warm bijvoorbeeld met Keto toast.

Nutrition

Calorieën: 373kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 14g | Vetten: 32g | Fiber: 3g | Netto koolhydraten: 8g | Macro vetten: 59% | Macro eiwitten: 26% | Macro koolhydraten: 15%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.