Slavinken aanbraden

Runderslavinken met kalkoenbacon

Deze Runderslavinken met kalkoenbacon bevatten geen varkensvlees. Je maakt het gehakt op smaak met een beetje nootmuskaat, peper en zout.

Je verdeelt het rundergehakt dan in kleine porties ter grootte van een worstje en dan rol je het in een plakje kalkoenbacon. De uiteinden maak je ook dicht met kleinere stukjes bacon, zodat het gehakt helemaal ingepakt is.

Kalkoenbacon van het merk Marhaba is verkrijgbaar bij ondermeer AH. Ook in andere supermarkten kan je even bij halal vlees kijken of ze kalkoenbacon hebben. Kalkoenbacon en rundergehakt zijn natuurlijk lager in vet dan half-om-half gehakt en varkensspek, daarom voeg je extra vetten aan dit gerecht toe, zodat je toch de juiste macro’s bereikt.

Slavinken

Runderslavinken

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vlees, 15 minuten maaltijd
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 648kcal

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 50 gram extra virgin olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram kalkoenbacon (AH)

Instructies

  • Smelt de boter met olijfolie in een koekenpan of braadpan. Zodra de boter gesmolten is de slavinken in de pan doen en op matig-hoog vuur aanbraden zodat ze rondom bruin zijn.
    Slavinken aanbraden
  • Zodra ze rondom bruin zijn, het vuur naar matig zetten en een scheutje water in de pan doen. Doe de deksel nu half op de pan en laat ze in een minuut of 5-10 goed gaar worden.
    Voeg een scheut water toe

Nutrition

Calorieën: 648kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 27g | Vetten: 59g | Netto koolhydraten: 1g | Macro vetten: 68% | Macro eiwitten: 31% | Macro koolhydraten: 1%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.