Salade Niçoise met tonijn steak

Lekker en kleurrijk. Bovendien is het zo klaar! Ook lekker om mee naar werk te nemen, vergeet dan alleen niet om bestek mee te nemen of kies voor een lunchdoos die met bestek komt, zoals deze.

Vers of diepvries?

Deze Salade Niçoise maak je niet met tonijn uit blik maar met tonijn steak. Je kan natuurlijk verse tonijnsteak gebruiken, maar je kan ook tonijnsteak uit de diepvries gebruiken.

Het is wel belangrijk om diepvries tonijnsteak eerst volledig in de koelkast ontdooien. Ik zou hem niet in de magnetron ontdooien, want dan is de kans groot dat hij aan de randen al gaat garen. 

Salade Niçoise met tonijn steak

4 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vis, Lunch
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 3 personen
Netto koolhydraten: 13g
Calorieën: 878kcal

Ingrediënten

Tonijn steaks

  • 375 gram tonijn steaks
  • 3 eetlepels roomboter

Eieren

  • 3 eieren

Groente

  • 0.5 knolselderij
  • 90 gram cherry tomaatjes
  • 180 gram haricot verts
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels olijven

Dressing

  • 200 ml mayonaise

Instructies

Eieren

  • Begin met het koken van de eieren. Kook ze in 8 minuten en leg ze dan in een pan met koud water om af te koelen.
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Leg de eieren op een grote platte schaal.

Tonijn steaks

  • Smelt de boter in een grill pan.
  • Bak de tonijn in 2.5 minuut per kant gaar (of totdat ze gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de tonijn steak).

Groente

  • Gebruik een halve selderij knol. Snij de halve knol in 1.5 cm dikke plakken. Haal de schil eraf en snij de plakken in kleine blokjes (ongeveer 1cm -1.5 cm). Gaar de blokjes in de magnetron of in een steelpannetje met wat water. Laat dan afkoelen.
  • Laat de haricot verts uitlekken en leg ze dan in het midden van de serveerschaal. Houd nog wel ruimte over voor de selderijknol.
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Rangschik ze aan de rand van de serveer schaal.
  • Leg de tonijn steaks bovenop de haricot verts.
  • Rangschik de selderijknol blokjes naast de haricot verts.
  • Was de radijsjes en halveer ze. Leg ze aan de rand van de serveer schaal.
  • Leg de uitgelekte kappertjes en olijven ook aan de rand van de serveerschaal.
  • Strooi zout en peper naar smaak over de eieren, tonijn en groente.
  • Serveer met mayonaise of meng de mayonaise er al doorheen.

Voedingswaarden

Calorieën: 878kcal | Bruto koolhydraten: 17g | Eiwit: 39g | Vetten: 73g | Sodium: 948mg | Kalium: 906mg | Vezel: 4g | Vitamine A: 3952IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 12mg | Vitamine B5: 3mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 12µg | Vitamine C: 23mg | Vitamine D: 8µg | Vitamine E: 5mg | Vitamine K: 164µg | Calcium: 116mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 59µg | IJzer: 4mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 107mg | Fosfor: 578mg | Selenium: 62µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 13g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 8% | Macro Eiwitten: 18%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.