Menu
Menu
Menu

Salade Niçoise met tonijn steak

Lekker en kleurrijk. Bovendien is het zo klaar! Ook lekker om mee naar werk te nemen!

Salade Niçoise met tonijn steak

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vis, Lunch
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 956kcal

Ingrediënten

Tonijn steaks

  • 375 gram tonijn steaks Als je diepvries gebruikt, dan van te voren laten ontdooien.
  • 3 eetlepels roomboter

Eieren

  • 3 eieren

Groente

  • 0.5 knolselderij
  • 90 gram cherry tomaatjes
  • 180 gram haricot verts Uitlekgewicht - uit pot zonder toegevoegde suiker
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels olijven Als je olijven in olie koopt, zorg dan dat ze in olijfolie zitten en niet in een ander soort olie!

Dressing

  • 300 ml mayonaise

Instructies

Eieren

  • Begin met het koken van de eieren. Kook ze in 8 minuten en leg ze dan in een pan met koud water om af te koelen.
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Leg de eieren op een grote platte schaal.

Tonijn steaks

  • Smelt de boter of ghee in een koekepan of gebruik een gril pan zonder boter.
  • Bak de tonijn in 2.5 minuut per kant gaar (of totdat ze gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de tonijn steak).
  • Leg de tonijn steaks bovenop de haricot verts.

Groente

  • Gebruik een halve selderij knol. Snij de halve knol in 1.5 cm dikke plakken. Haal de schil eraf en snij de plakken in kleine blokjes (ongeveer 1cm -1.5 cm). Gaar de blokjes in de magnetron of in een steelpannetje met wat water. Laat dan afkoelen.
  • Laat de haricot verts uitlekken en leg ze dan in het midden van de serveerschaal. Houd nog wel ruimte over voor de selderijknol.
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Rangschik ze aan de rand van de serveer schaal.
  • Was de radijsjes en halveer ze. Leg ze aan de rand van de serveer schaal.
  • Leg de uitgelekte kappertjes en olijven ook aan de rand van de serveerschaal.
  • Rangschik de selderijknol blokjes naast de haricot verts.
  • Strooi zout en peper naar smaak over de eieren, tonijn en groente.
  • Serveer met mayonaise of meng de mayonaise er al doorheen.

Nutrition

Calorieën: 956kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 37g | Vetten: 86g | Fiber: 2g | Netto koolhydraten: 4g | Macro vetten: 68% | Macro eiwitten: 29% | Macro koolhydraten: 3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​