Salade Niçoise met tonijn steak

Lekker en kleurrijk. Bovendien is het zo klaar! Ook lekker om mee naar werk te nemen!

Salade Niçoise met tonijn steak

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vis, Lunch
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 956kcal

Ingrediënten

Tonijn steaks

  • 375 gram tonijn steaks Als je diepvries gebruikt, dan van te voren laten ontdooien.
  • 3 eetlepels roomboter

Eieren

  • 3 eieren

Groente

  • 0.5 knolselderij
  • 90 gram cherry tomaatjes
  • 180 gram haricot verts Uitlekgewicht - uit pot zonder toegevoegde suiker
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels olijven Als je olijven in olie koopt, zorg dan dat ze in olijfolie zitten en niet in een ander soort olie!

Dressing

  • 300 ml mayonaise

Instructies

Eieren

  • Begin met het koken van de eieren. Kook ze in 8 minuten en leg ze dan in een pan met koud water om af te koelen.
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Leg de eieren op een grote platte schaal.

Tonijn steaks

  • Smelt de boter of ghee in een koekepan of gebruik een gril pan zonder boter.
  • Bak de tonijn in 2.5 minuut per kant gaar (of totdat ze gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de tonijn steak).
  • Leg de tonijn steaks bovenop de haricot verts.

Groente

  • Gebruik een halve selderij knol. Snij de halve knol in 1.5 cm dikke plakken. Haal de schil eraf en snij de plakken in kleine blokjes (ongeveer 1cm -1.5 cm). Gaar de blokjes in de magnetron of in een steelpannetje met wat water. Laat dan afkoelen.
  • Laat de haricot verts uitlekken en leg ze dan in het midden van de serveerschaal. Houd nog wel ruimte over voor de selderijknol.
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Rangschik ze aan de rand van de serveer schaal.
  • Was de radijsjes en halveer ze. Leg ze aan de rand van de serveer schaal.
  • Leg de uitgelekte kappertjes en olijven ook aan de rand van de serveerschaal.
  • Rangschik de selderijknol blokjes naast de haricot verts.
  • Strooi zout en peper naar smaak over de eieren, tonijn en groente.
  • Serveer met mayonaise of meng de mayonaise er al doorheen.

Nutrition

Calorieën: 956kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 37g | Vetten: 86g | Fiber: 2g | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 82% | Macro Koolhydraten: 3% | Macro Eiwitten: 16%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Login icoon