Menu
Menu
Menu
Kies het spuitstuk en draai het vast

Slagroomapparaat

Met dit slagroomapparaat heb je binnen 2 minuten geklopte slagroom. Dus als je voor ontbijt een kopje koffie met slagroom wilt, dan heb je de slagroom zo gemaakt.

Ongezoete slagroom

Kant-en-klare geklopte slagroom uit spuitbussen in de supermarkt bevatten altijd suiker of zoetstof. Het is dus belangrijk om slagroom zelf te kloppen. Dit is niet heel veel werk, maar het kan nog veel sneller, namelijk met dit Hendi slagroomapparaat.

Hendi slagroomapparaat

Ik gebruik zelf de kleine versie van het Hendi slagroomapparaat.

Onderdelen Hendi slagroomapparaat

Je spoelt de Hendi fles om met koud water (of laat hem al leeg in de koelkast staan, zodat hij goed koud is).

Giet de slagroom in de metalen fles.

Vul niet hoger dan het maximum niveau. Ik gebruik zelf een kleine Hendi fles voor maximaal 250 ml slagroom, maar er zijn ook grotere versies.

Patroon in de witte houder doen en aandraaien

Draai de fles dicht. Pak een slagroompatroon en doe dit in de witte houder. Schroef de patroonhouder met heet slagroompatroon op de fles. Dit sist even als je de houder van het patroon vastdraait. Dat is normaal.

Vervolgens schud je de fles een aantal keer op en neer, ik schud in het totaal 15x. Dan draai je het houdertje met patroon weer los (het sist weer even) en gooi je het patroon weg.

Kies het spuitstuk en draai het vast

Kies welk spuitstuk je wilt gebruiken. Je hebt de keuze uit drie verschillende spuitstukken die met je slagroomapparaat komen.

Je slagroom is nu klaar voor gebruik. Bewaar in de koelkast.

Geklopte slagroom

Geklopte slagroom bevat 4 gram koolhydraten per 100 ml. Het is bovendien een goede bron van gezonde vetten.

Slagroom is natuurlijk lekker op koffie. Maar je kan ook je eigen ‘Griekse’ yoghurt maken door gewone volle yoghurt uit een pak (2 gram netto koolhydraten per 100 ml) te mengen met geklopte slagroom. Heel lekker en zo kan je zelf bepalen hoe romig je het wilt.

Chia pudding met geklopte slagroom

Geklopte slagroom is natuurlijk ook lekker op toetjes.

Je kan hier bij de desserts heel veel recepten vinden, zoals frambozen of chocolade mousse, chia pudding of ijs.

Je kan geklopte slagroom ook bij wafels, pannenkoeken of poffertjes serveren.

Je zal merken dat zodra je een slagroomapparaat hebt, je ook vaker geklopte slagroom gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Het Grote Keto Kookboek

Het Grote Keto Kookboek

In het Grote Keto Kookboek vind je 85 keto-recepten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Alle recepten zijn makkelijk te volgen, en je kunt kiezen tussen zeer uitgebreide maaltijden, of snelle maar toch vullende maaltijden.

In dit boek kan je ook lezen hoe het keto dieet precies werkt, wat je wel en niet kan eten en drinken, wat keto griep is en nog veel meer. Ook kan je vinden waarom het keto dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook een heleboel andere gezondheidsvoordelen heeft en hoe het je helpt om emotioneel beter in je vel zitten. Verder vind je handige tips en interessante weetjes over ingrediënten en kooktechnieken.

cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​