Menu
Menu
Menu
Thais gekruid gehakt in slabootjes

Thais gekruid gehakt in een slabootje

Dit is een lekker en snel keto recept! Ik maak dit recept met half-om-half gehakt, maar het kan natuurlijk met elk soort gehakt. De reden dat ik graag half-om-half gehakt gebruik is dat varkensvlees relatief veel vitamine B1 bevat terwijl rundvlees veel vitamine B6, B12 en zink bevat.

Ik maak mijn eigen Thai green curry paste, maar je kan het eventueel ook kant-en-klaar kopen. Als je het zelf maakt kan je natuurlijk zelf bepalen hoe heet je de curry paste maakt. Vergeet daarbij niet dat je het sap van een limoen aan dit gerecht toevoegt en dat maakt het veel minder heet.

De Thaise groene curry paste kan je al van tevoren maken. Hij blijft een hele tijd goed in de koelkast en je kan hem ook voor een aantal andere gerechten gebruiken, zoals deze Thaise pangasius.

Ik serveer dit gerecht zoals het is, maar je zou het ook met kruidige gele bloemkoolrijst kunnen eten.

Slabroodjes

Op het keto dieet eet je natuurlijk geen gewoon brood. Je kan natuurlijk wel keto pita broodjes maken, maar slabootjes werken ook perfect. Bovendien zijn slabroodjes lekker knapperig en heel snel klaar.

Extra vetten

Op het keto dieet wil je dat ongeveer 70-75% van je dagelijkse caloriebehoefte uit vetten bestaat. Dit hoeft niet allemaal uit je voeding te komen, je krijgt natuurlijk ook energie door je eigen lichaamsvet te verbranden. Toch is het een goede regel door te zorgen dat elke maaltijd voldoende verzadiging geeft en als je geen gevoel van verzadiging hebt, om dan extra vetten te eten. Vaak is dat boter of mayonaise omdat die heel koolhydraatarm zijn, maar het kan ook creme fraiche of bijvoorbeeld mascarpone of een dip zijn.

Thais gekruid gehakt in slabootjes

Thais gekruid gehakt in een slabootje

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vlees
Keuken: Thailand
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 881kcal

Ingrediënten

  • 125 ml kokosolie
  • 600 gram half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels Thaise groene curry paste
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 10 gram verse munt (alleen de blaadjes)
  • 10 gram verse koriander
  • 4 little gem
  • 400 ml creme fraiche
  • 230 gram Jumbo zoete pepers met zachte kaas optioneel

Instructies

  • Maak je eigen Thaise groene curry paste of gebruik kant-en-klare Thaise groene curry paste.
    Thai green curry paste
  • Smelt het kokosvet op matig-hoog vuur in een grote braadpan. Zodra het vet heet is voeg je het gehakt toe. Bruin het gehakt in 8-10 minuten, door het regelmatig door te roeren.
    kokosvet smelten
  • Zodra het gehakt helemaal bruin is voeg je de curry paste toe en roer je het weer even goed door elkaar heen. Laat het gehakt nu 2 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.
    Gehakt bruinen
  • Schil de rode ui en snij hem in dunne plakjes of stukjes. Voeg aan het gehakt toe. Pers de limoen en voeg het limoensap ook aan het gehakt toe.
    Rode ui schillen en fijnsnijden
  • Snij of knip de koriander (blaadjes en steeltjes) in grove stukken.
    Koriander in grove stukken snijden
  • Haal de blaadjes van de munt van de steeltjes af en knip of hak de muntblaadjes ook in grove stukken. Voeg de koriander en de muntblaadjes aan het gehakt toe en roer door elkaar heen.
    Muntblaadje in stukken snijden
  • Trek de bladen van de Little Gem af en stapel ze op zodat je bootjes krijgt.
    Slabootjes maken
  • Vul de slabootjes met het gehaktmengsel en garneer elk bootje met een flinke eetlepel creme fraiche. Leg eventueel de gevulde pepertjes in het midden.
    Thais gekruid gehakt in slabootjes

Nutrition

Calorieën: 881kcal | Bruto koolhydraten: 9g | Eiwit: 28g | Vetten: 83g | Fiber: 2g | Netto koolhydraten: 7g | Macro vetten: 70% | Macro eiwitten: 24% | Macro koolhydraten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​