Menu
Menu
Menu

Vegetarische hoofdgerechten

Het ketogeen dieet is niet vegetarisch. Toch is het wel mogelijk om als vegetariër het keto dieet gedurende kortere tijd te volgen.

Zorg er wel voor dat je de juiste hoeveelheid eiwitten, gezonde vetten (vooral Omega 3 vetzuren), mineralen en vitamines binnenkrijgt. Probeer zoveel mogelijke natuurlijke bronnen te gebruiken. Dus kies voor voedingsstoffen die van nature veel eiwit bevatten, zoals eieren, Parmigiano Reggiano, Cottage cheese, etc. en kies voor natuurlijke bronnen van Omega 3 vetzuren, zoals zeewier en algen. Helaas zijn noten, zaden en pitten geen goede bronnen. Ze bevatten weliswaar vrij veel Omega 3, maar niet in de vorm die je lichaam nodig heeft.

Je zal vrijwel zeker supplementen nodig hebben, vooral om te zorgen dat je geen vitamine en mineralen tekorten krijgt. Helaas zijn supplementen minder effectief en kan je lichaam voedingsstoffen makkelijker uit natuurlijke voeding opnemen. 

Als je vegetariër bent en je niet lekker voelt, hou er dan rekening mee dat de kans groot is dat je tekorten hebt. Je kan je huisarts vragen om een bloedtest. Het is dan belangrijk om te zorgen dat je die tekorten goed aanvult. In zo’n situatie kan het beter zijn om niet het keto dieet te volgen, maar koolhydraatarm te eten. Je kan dan namelijk ook peulvruchten eten. 

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Het Grote Keto Kookboek

Het Grote Keto Kookboek

In het Grote Keto Kookboek vind je 85 keto-recepten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Alle recepten zijn makkelijk te volgen, en je kunt kiezen tussen zeer uitgebreide maaltijden, of snelle maar toch vullende maaltijden.

In dit boek kan je ook lezen hoe het keto dieet precies werkt, wat je wel en niet kan eten en drinken, wat keto griep is en nog veel meer. Ook kan je vinden waarom het keto dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook een heleboel andere gezondheidsvoordelen heeft en hoe het je helpt om emotioneel beter in je vel zitten. Verder vind je handige tips en interessante weetjes over ingrediënten en kooktechnieken.

cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​