Vlees uit de supermarkt of van de slager

Vlees

Wat voor soort vlees?

Op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’, antwoorden we vaak met het soort vlees waar de hoofdmaaltijd uit bestaat en niet het soort groente. We antwoorden dus ‘Biefstuk’ of ‘Saucijsjes’.

Vlees is een belangrijk deel van onze maaltijd. Het is onze bron van eiwitten en gezonde vetten.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Als je de keus hebt, kies dan voor de beste kwaliteit vlees die je je kan veroorloven. Kies bij voorkeur voor vlees waar geen andere stoffen aan toegevoegd zijn.

Als je gehakt koopt, wil je dat de ingrediënten een zo hoog mogelijk percentage vlees zijn. Dus geen toegevoegde plantaardige vetten (supermarkt gehakt bevat nogal eens zonnebloemolie), allerlei soorten suikers (glucosestroop, lactose, etc.), andere smaakmakers, stabilisatoren, emulgatoren.

Nee, als het even kan wil je gewoon vlees waar verder niks mee gebeurd is en niks aan toegevoegd is.

Kijk naar de etiketten en vergelijk

Je kan natuurlijk naar een goede slager gaan. Maar het is ook wel degelijk mogelijk om vlees zonder toevoegingen in de supermarkt te kopen. Wel de etiketten lezen en vergelijk producten.

De ene supermarkt voegt een waslijst aan ingrediënten aan zijn gehakt en worstjes toe, terwijl een andere supermarkt dat weer niet doet. Dit heeft niks met prijs te maken, zowel de duurdere als de goedkopere opties hebben of heel veel toevoegingen of niet, afhankelijk van de supermarkt.

Dieet van de dieren: gras of graan

Als je vlees bij de slager koopt, kies dan rundvlees van dieren die een dieet van gras in plaats van een dieet van graan hebben gehad. Dit is namelijk gezonder voor ons. Slagers die hun eigen vee hebben, kunnen je precies vertellen wat hun dieren te eten hebben gekregen!

Als je je kan veroorloven om biologisch vlees te kopen is dat waarschijnlijk nog beter. Zowel voor jezelf als het dier.

[wpupg-grid id=”vlees”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *