Menu
Menu
Menu
vet vasten

Wat is vetvasten?

Vetvasten is eigenlijk niet echt vasten.

Je mag namelijk wel eten, maar alleen een heel beperkt aantal producten. Deze producten zijn allemaal relatief hoog in vet (van zichzelf of hoe ze zijn klaargemaakt).

Het doel van deze manier van vasten is de overgang van een ‘gewoon’ dieet naar het keto dieet makkelijker te maken. Door de voedingslijst beperkt te houden wordt eten al snel monotoon en ben je eerder geneigd om een maaltijd of snack over te slaan. Hierdoor raak je dus sneller in ketose en hoe sneller je in ketose bent, hoe makkelijker het is om je aan het keto dieet te houden.

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen zich niet aan een dieet kunnen houden is omdat ze zich hongerig voelen. Zodra je in ketose bent, ben je een fatburner geworden. Je lichaam kan nu zonder moeite opgeslagen lichaamsvet verbranden en daarom voel je je niet meer hongerig en heb je geen behoefte aan tussendoortjes meer. Je kan met ketostix testen of je inderdaad in ketose bent.

Als je je dus nog steeds hongerig voelt en behoefte hebt aan tussendoortjes dan ben je vrij wel zeker niet in ketose. Ook niet als je het keto dieet aan het volgen bent! Waarschijnlijk krijg je dan toch meer koolhydraten binnen dan je denkt, bijvoorbeeld via noten, zuivelproducten of te grote porties groenten die relatief meer koolhydraten hebben.

Het is de bedoeling dat je door te vetvasten snel in ketose raakt en dan moeiteloos naar het keto dieet overschakelt.

Wil je meer informatie? Wordt dan lid van keto recepten en ga naar het vetvast forum. Je kan daar meer informatie vinden en hebt dan ook toegang tot speciale recepten en een kant-en-klaar weekmenu om direct met vetvasten te gaan beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​