Menu
Menu
Menu

Wetenschappelijk onderzoek

Het is vaak moeilijk om te weten wat je nou wel of niet moet geloven als het om gezonde voeding gaat. 

Deels komt dit doordat iedereen van alles kan beweren op sociale media, maar deels komt het ook doordat veel onderzoek niet onafhankelijk is, maar gefinancierd wordt door belanghebbenden. Dit geldt trouwens niet alleen voor voeding maar ook voor medicijnen. 

Hier komt dan nog eens bij, dat het heel moeilijk is om aan te tonen dat bepaalde voeding gezond of ongezond is. Je kan dit namelijk alleen goed onderzoeken als je twee groepen hebt die helemaal hetzelfde zijn, behalve dan het eten van bepaalde voeding. Alleen dan kan je precies meten wat wel of niet door voeding veroorzaakt wordt.

In de praktijk is zulk onderzoek niet te doen. Je zou mensen in feite moeten opsluiten in een onderzoeksinstituut, want anders weet je nog steeds niet zeker wat ze precies wel of niet eten. Vroeger werd dit ook gedaan. Zulk onderzoek werd in gevangenissen of psychiatrische inrichtingen gedaan. Nu gebeurt dit gelukkig niet meer, want dit is onethisch. Het betekent echter dat onderzoek naar voeding tegenwoordig meestal gebaseerd is op vragenlijsten, waarin mensen aangeven wat ze (vaak gedurende de afgelopen jaren!) wel of niet en hoe vaak ze iets gegeten hebben. Het zal duidelijk zijn dat zulk onderzoek niet heel betrouwbaar is. 

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
Het Grote Keto Kookboek

Het Grote Keto Kookboek

In het Grote Keto Kookboek vind je 85 keto-recepten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Alle recepten zijn makkelijk te volgen, en je kunt kiezen tussen zeer uitgebreide maaltijden, of snelle maar toch vullende maaltijden.

In dit boek kan je ook lezen hoe het keto dieet precies werkt, wat je wel en niet kan eten en drinken, wat keto griep is en nog veel meer. Ook kan je vinden waarom het keto dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook een heleboel andere gezondheidsvoordelen heeft en hoe het je helpt om emotioneel beter in je vel zitten. Verder vind je handige tips en interessante weetjes over ingrediënten en kooktechnieken.

cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​