Ga terug
+ servings
Scotch eggs maken - lekkere keto snack

Scotch eggs

5 personen
10 minuten
40 minuten

Ingrediënten

  • 10 kwartel-eitjes
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 3 eetlepels amandelpaneermeel
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 316kcal
,
Eiwitten: 20g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 25g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 26%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160º celsius.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
  • Kook de kwarteleitjes 4 minuten in kokend water. De eitjes mogen niet drijven (een eitje wat echt boven het water uitsteekt weggooien).
  • Spoel de eitjes onder koud water af, totdat ze koud genoeg zijn of ze te pellen. Voorzichtig pellen.
  • Meng het gehakt met de nootmuskaat en zout en peper.
    half-om-half gehakt
  • Strooi wat amandelpaneermeel op een snijplank.
    Scotch eggs maken
  • Verdeel het gehakt in 10 porties. Neem 1 portie gehakt in je hand en druk het uit om ruimte te maken voor het ei.
    Scotch eggs maken met kwarteleitjes
  • Vouw het gehakt nu om het eitje heen, zodat je een gehaktballetje krijgt.
    Scotch eggs met kwarteleitjes
  • Rol het balletje door het amandelpaneermeel en leg op het bakpapier op de ovenplaat. Herhaal voor de rest van het gehakt en de eitjes.
    Scotch eggs maken
  • Bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Na 20 minuten de gehaktballetjes even draaien. Ze zijn klaar als ze mooi bruin zijn.
    Scotch eggs maken, bak ze in de oven