Verwarm de oven voor op 175º celsius. Zorg dat de eieren en kokosmelk op kamertemperatuur zijn.
Het blikje kokosmelk goed schudden voor dat je het opent en afmeet.
Splits de eieren. Je wilt geen eidooier bij het eiwit hebben, maar het maakt niet uit of er wat eiwit bij de dooiers zit.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf met een elektrische mixer. Zodra ze stijf zijn stoppen met kloppen!
Klop de eidooiers in een andere kom los met een vork.
Zet een zeef boven de kom met eidooiers. Zeef het amandelmeel door het met een eetlepel door de zeef te duwen.
Voeg de kokosmelk en een snufje zout aan de kom met amandelmeel en eidooiers toe.
Roer kokosmelk, amandelmeel en eidooiers goed door elkaar heen.
Doe het bakpoeder door een theezeefje bij het amandelmeel beslag.
Voeg ook het vanille aroma toe en roer door elkaar heen.
Ontpit de kersen en voeg de kersen aan het beslag toe.
Doe het beslag zo nodig in een grotere kom zodat er genoeg plaats voor het eiwit is. Schep een deel van het eiwit bij het beslag en schep het voorzichtig door elkaar heen. Niet roeren!
Herhaal de vorige stap totdat al het eiwit aan het beslag is toegevoegd.
Vet je ovenschaal of ovenschalen in met roomboter. Het geeft niet of je stukjes roomboter ziet.
Verdeel het beslag over je ovenschalen.
Zet in de oven en bak tussen de 30-40 minuten totdat het gaar is.
Je kan checken of de clafouti klaar is door er met een saté prikker in te prikken. Als de saté prikker er schoon uit komt, is de clafouti klaar. Als er nog beslag aan de saté prikker kleeft, moet de clafouti nog even verder bakken (extra 5 minuten en dan opnieuw checken!).
Laat de kersenclafouti afkoelen voordat je hem gaat aansnijden. Hierdoor wordt de clafouti mooi stevig.