Verwarm de oven voor op 175º celsius.
Maak de ui en de knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5-10 minuten op matig vuur totdat de ui zacht wordt.
Snij het topje van de courgettes af (later kan je dit erop leggen). Hol de courgettes uit met een ijslepel of een meloenlepeltje. Snij het courgette vruchtvlees in stukjes.
Zodra de ui zacht is geworden het gehakt toevoegen en het vuur hoger draaien. Het gehakt goed bruinen en af en toe doorroeren.
Neem een ovenschaal en vet in met wat olijfolie. Vet de courgettes aan de buitenkant in met wat olijfolie en leg ze dan in de schaal en leg de kapjes die je van de courgettes hebt afgesneden ook in de schaal. Zet in de voorverwarmde oven.
Voeg nu het courgettevlees aan de pan met gehakt toe en roer even door.
Zet het vuur wat lager en voeg de kruiden (tijm, oregano en laurier) toe, maak op smaak met peper en zout. Laat een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
Voeg nu de tomaten toe en Laat nog een minuut of 5 zachtjes doorkoken.
Rasp de kaas.
Voeg de helft van de kaas aan de gehaktsaus toe om de saus te binden.
Haal de courgettes uit de oven en vul de courgettes.
Strooi de rest van de geraspte kaas over de courgettes en de binnenkant van het kapje.
Zet de gevulde courgettes nog een minuut of 10 in de oven zodat de kaas kan smelten.