Snijdt de bloemkool in half en verwijder de stronk en buitenbladeren.
De stronk kan gebruikt worden voor de rijst.
De buitenbladeren kunnen gebruikt worden in een roerbakschotel of stoofpot als alternatief voor pak soi.
Als je een keukenmachine tot je beschikking hebt, kies dan een fijne rasp om de bloemkool te raspen.
Snijdt de bloemkool en bloemkoolstronk in kleinere stukken zodat ze in de keukenmachine kunnen.
Je krijgt nu kleine stukjes bloemkool die op rijst lijken.
Als je geen keukenmachine hebt, rasp de bloemkool dan met de hand. Gebruik een iets grovere rasp, want anders wordt de bloemkool te plakkerig.
Smelt de kokosolie in een grote pan (wok) op hoog vuur.
Als de kokosolie heet is, het korianderzaad en komijnzaad toevoegen. Laat dit een paar minuten fruiten en draai het gas wat lager.
Voeg nu de geraspte bloemkool toe en zet het gas iets hoger. Voeg de kurkuma toe en roer door.
Haal de pan na een minuut of 4-5 van het vuur. De bloemkool moet nog wel stevig maar niet meer hard zijn.