Ga terug
+ servings

Keto broccoli-kaas muffins

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram jonge kaas
  • 125 gram mozzarella
  • 75 gram broccoli
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel knoflookpoeder
  • 0.25 theelepel mosterd

Voedingswaardes

Calorieën: 350kcal
,
Eiwitten: 28g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 25g
,
Macro vetten: 64%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 32%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160° celsius.
  • Snij de broccoli in kleine stukjes. Breng een steelpan met water aan de kook en zodra het water kookt doe je de broccoli stukjes in de pan. Blancheer de broccoli 1 minuut in het kokende water.
  • Laat de broccoli goed uitlekken in een vergiet.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en de jonge kaas. Snij de mozzarella in kleine stukjes.
    Geraspte kaas
  • Klop de eieren goed los in een kom.
  • Voeg de kaas, broccoli en mosterd aan de eieren toe. Meng goed door elkaar heen.
  • Voeg dan het knoflookpoeder en bakpoeder toe en roer weer goed door elkaar heen.
    Knoflookpoeder en bakpoeder toevoegen
  • Vul bij voorkeur een siliconen muffin tray met het broccoli-kaas eierbeslag en bak in een minuut of 10 gaar. Je kan ook papieren muffin cases gebruiken, alleen zijn die moeilijk eraf te halen.
    Bak de muffins in de voorverwarmde oven gaar
  • Als je een saté prikker in het midden van een muffin steekt moet hij er schoon (zonder beslag) uitkomen. Dan zijn je muffins klaar.
    Check of de muffin gaar is met een sate prikker