Ga terug
+ servings
hutten kase-tomatensalade

Cottage cheese-tomatensalade

2 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram cottage cheese
  • 100 gram mascarpone
  • 0.5 citroen (sap en zest)
  • 125 gram cherry tomaatjes
  • 10 gram basilicumblaadjes
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 514kcal
,
Eiwitten: 23g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 44g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Was de tomaatjes en dep droog met keukenpapier. Halveer ze.
    Groene snijplank met halve cherry tomaatjes
  • Gebruik een zesteur of rasp om de zest van de citroen te halen of rasp het heel voorzichtig zodat je alleen het gele van de citroen afhaalt.
    citroenzest
  • Doe de citroenzest, cottage cheese en mascarpone in een kom.
    Cottage cheese, mascarpone en citroenzest in een kom doen
  • Meng door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout.
    Mascarpone, citroenzest en cottage cheese met peper en zout op smaak maken
  • Knip de basilicumblaadjes in grove stukken.
  • Mix de basilicum en de tomaatjes met de olie en citroensap door elkaar heen. Hou een paar basilicum blaadjes apart om mee te garneren.
  • Verspreid de cottage cheese over een schaal en leg het tomatenmengsel er bovenop. Schenk de vinaigrette (olie met citroensap) erover heen.
    tomaatjes op de cottage cheese leggen
  • Garneer met een paar basilicumblaadjes.
    hutten kase-tomatensalade