Haal het vlees minimaal 1 uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Als het vlees te koud is als je het in de hete pan doet, wordt het namelijk taai.
Stoofvlees
Snij het vlees in dobbelsteentjes.
Haal het vlees door een mengsel van majoraan, peper en zout.
Maak de ui schoon en snij in stukjes.
Verhit de boter in een braadpan op matig-hoog vuur.
Zodra de boter gesmolten is, fruit je de uien totdat ze glazig worden.
Haal de uien uit de pan en doe ze in de slowcooker (of hou ze even apart in een kom). Doe het vlees in de pan en bruin het aan alle kanten op hoog vuur.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Zodra het vlees aan alle kanten gebruind is, voeg je het ook aan de slowcooker toe (inclusief het kookvet).
Voeg de creme fraiche en Parmezaanse kaas aan de slowcooker toe. Roer door elkaar heen. Laat dit op de lage stand 4 uur stoven.
Als je geen slowcooker hebt, doe je nu alles in de braadpan en laat je het 1,5 tot 2 uur op laag vuur stoven. Als het te droog wordt een extra scheutje kokend water toevoegen. Roer ook af en toe even door, zodat de Parmezaanse kaas niet aan de bodem van de pan gaat plakken.
Spinazie
Als je ingevroren spinazie gebruikt, ontdooi dit dan eerst.
Verwarm de spinazie op matig vuur en voeg de mascarpone toe. Roer door elkaar heen.
Serveer met wat nootmuskaat over de spinazie gestrooid.