Ga terug
+ servings
involtini

Involtini (zonder zuivel)

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijtjes zonder bot en zonder vel
  • 90 gram Parma ham
  • 30 ml extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 308.88kcal
,
Eiwitten: 26.91g
,
Bruto koolhydraten: 0.29g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 21.57g
,
Macro vetten: 64%
,
Macro koolhydraten: 0%
,
Macro eiwitten: 36%

Instructies

  • Leg de kippendijtjes op een snij plank en bedek ze meteen stevig plasticzakje (vrieszakje) of 2 lagen keukenfolie. Sla ze nu zo goed mogelijk plat met een vleeshamer/deegroller/glazen pot. Het liefst wil je dat ze egaal zijn en ongeveer 1 cm dik.
    Kippendijtjes goed platslaan
  • Bestrooi de kippendijtjes nu met wat peper en zout.
    Op smaak maken met peper en zout
  • Bedek elk kippendijtje vervolgens met een plak Parmaham.
    Kippendijtjes met parmaham en kaas
  • Rol de kippendijtjes nu op en zet vast met een saté prikker.
    Oprollen met sate prikker
  • Doe deolijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur. Leg de kippendijtjes voorzichtig in de pan.
    Braad aan in braadpan
  • Bruin de kippendijtjes door ze een beetje te draaien. Je kan ze niet helemaal bruinen vanwege de saté prikker maar dat geeft niet. Doe vervolgens een scheutje kokend water in de pan. Je wilt ongeveer 1-2 cm water in de pan hebben.
    scheutje water erbij
  • Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op matig-laag vuur gaar stoven. Check af en toe dat het niet droog kookt.
    Gaar stoven met deksel op de pan