Leg de pijnboom pitten op een schoteltje (zonder vet) en zet het 5 minuten in de voorverwarmende oven. Zodra de pijnboompitten goudkleurig (liefst niet bruin) zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
Maak de bloemkool schoon en snij het in roosjes. Doe de bloemkool in een ingevette ovenschaal.
Maak de spruitjes schoon of gebruik ontdooide diepvriesspruitjes en halveer ze. Verdeel de gehalveerde spruitjes over de schaal.
Los de saffraan poeder of draadjes op in 1 eetlepel warm water.
Meng het saffraanwater met de olijfolie (je hoeft het niet heel erg te mengen, maar meer zodat je het goed over de hele schotel kan verdelen) en schenk over de groentes.
Bak in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Zodra de groente gaar zijn strooi je de pijnboompitten erover heen. De groente is gaar als je er met een vork in kan prikken, zonder dat de groente uit elkaar valt.