Was de bosuitjes, dep droog met wat keukenpapier en haal het stukje met de worteltjes en eventueel lelijke bladeren er af. Snij de bosuitjes in ringetjes. Je kan de uiteinden in een glas met een laagje water of in de tuin zetten en dan groeien je bosuitjes weer aan.
Doe de olijfolie in een pan en smeer ook de randen van de pan met olijfolie in. De pan moet straks ook in de oven kunnen.
Verwarm de pan met olijfolie op matig hoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de bosuitjes toe en draai je het vuur lager. Laat een aantal minuten zachtjes bakken.
Haal de munt van de steeltjes af en snij of knip in stukken.
Was de dille en platte peterselie en snij in stukken.
Doe de eieren in een hoge beker van een handblender. Doe alle kruiden in de kom van de blender. Voeg zout en peper toe en meng alles goed door elkaar heen zodat je een schuimig eiermengsel krijgt.
Voeg het eiermengsel aan de pan met bosuitjes toe. Meng door elkaar heen.
Laat de feta even uitlekken en snij in blokjes.
Verdeel de feta over de pan. Zet de pan nu in de voorverwarmde oven en bak de eieren in 12-15 minuten gaar.
Zodra de eieren bijna gaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze nog eventueel 5 minuten staan voordat je ze opdient (ze garen nu nog na).