Ga terug
+ servings
Hollandse salade

Hollandse salade met ei

4 personen
5 minuten
8 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gram middelgrote tomaten
  • 300 gram komkommer
  • 1 grote avocado
  • 1 krop gemengde sla of ijsbergsla
  • 45 ml extra vierge olijfolie
  • 15 ml citroensap
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 179kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 16g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

  • Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt leg je de eieren erin. Laat de eieren 8 minuten koken of gebruik ingemaakte eieren.
    eieren koken
  • Was de sla en droog de sla in een slacentrifuge. Was de tomaten en komkommer en dep droog.
    sla centrifuge
  • Scheur of snij de slabladeren in stukken. Snij de komkommer en tomaten in plakjes of stukjes. Je kan eventueel de komkommer en tomaten eerst halveren en dan met een theelepel de zaadjes uit de komkommer en tomaten halen als je niet van zaadjes houdt. Snij de avocado in blokjes.
    haal met een theelepeltje de zaadjes uit de komkommer
  • Doe de komkommer, avocado en tomaten in een slaschaal en meng door elkaar heen.
    komkommer, tomaat en avocado
  • Voeg de sla toe en maak een vinaigrette met de olijfolie en het citroensap of eventueel wat azijn en meng door de salade heen.
    Keto vinaigrette maken
  • Zet de pan met hardgekookte eieren onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer ze. Leg de eieren op de salade of haal het eigeel uit de eieren en meng dit met boter, peper en zout en vul de eieren ermee.
    salade met ei