Ga terug
+ servings
Keto shoarma

Kip shoarma

2 personen
10 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijtjes (zonder vel en zonder bot)
  • 2 eetlepels shoarma kruiden
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 0.5 paprika
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 563kcal
,
Eiwitten: 48g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 40g
,
Macro vetten: 65%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 35%

Instructies

  • Snij de kippendijtjes in heel dunne reepjes met een goed scherp mes.
    Keto shoarma
  • Doe de kippendijtjes in een kom en meng goed met de shoarma kruiden. Als je een milde smaak wilt, neem je twee eetlepels, als je een sterkere smaak wilt, kan je natuurlijk meer gebruiken.
    Keto shoarma
  • Was de paprika, dep droog en snij doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en snij de halve paprika in dunne reepjes. De reepjes moeten niet te lang zijn, dus indien nodig snij ze doormidden. Meng de paprika reepjes door de kip heen. Als je tijd hebt, laat het dan in de koelkast marineren zodat de smaak verder kan ontwikkelen.
    Keto shoarma
  • Verhit de grillpan. Zodra de pan goed heet is, de olijfolie door de kipreepjes heen mengen en de kipreepjes (en paprika) in de grillpan doen. Laat even een paar minuten bakken zonder te roeren - je krijgt dan mooie bruine streepjes op de kip en paprika en die hebben veel meer smaak.
    Keto shoarma
  • Bak totdat de kip goed gaar is. Roer af en toe, maar niet te vaak. Je wilt namelijk mooie bruine streepjes en daarvoor moet de kip even tijdelijk aan de pan vast kunnen schroeien.
    Keto shoarma
  • Terwijl de kip bakt, kan je je sausjes en salade maken en je pita broodjes in het broodrooster opwarmen.
    Keto pitta broodjes met kip shoarma